Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Kulttuuritalo Valveen toimintakertomus 2020 on julkaistu

Valveen toimintakertomukseen on koottu poikkeukselliseksi kääntyneen vuoden 2020 muistoja ja tarinoita. Artikkeleissa luodaan katsaus vuosi sitten perustettuun ValveLiveen, kuullaan Oulun ylioppilasteatterin kokemuksia vuoden varrelta, perehdytään Kaupunginosataiteilija- ja Kirjat eläviksi kouluissa -hankkeisiin, tutustutaan kulttuurihyvinvointisuunnitelmatyöhön sekä Koulujen elokuvaviikon ennätysvuoden tunnelmiin.

”Valveella, kuten kaikkialla muuallakin, koronaepidemia muutti ja mullisti lähes koko vuoden toiminnan. Maaliskuun kuluessa valtaosa väestä siirtyi etätöihin, ja tavanomaisesta, vilkkaasta esityskeväästä tuli toisenlainen. – Eikä sitten kuitenkaan ihan toisenlainen”, kulttuuritalon johtaja ja kulttuuripalvelupäällikkö Arja Huotari muistelee pääkirjoituksessa.

Vuosi ei ollut helppo, ja se toi mukanaan monia muutoksia – mutta niin myös uusia aluevaltauksia:

”Muuttuvat ohjeistukset ja rajoitukset aiheuttivat monta kertaa haasteita toiminnan järjestämiseen. Valveellakin näimme, miten ensi-ilta peruuntuu siinä vaiheessa, kun tuotantoryhmä on jo kulisseissa odottamassa, tai miten valmis festivaaliesite vedetään viime hetkellä pois painosta. Virtuaalinen kulttuuriohjelma tavoitti kuitenkin yleisöä laajasti – myös kaukana kotikaupunkimme ulkopuolella. Uudenlainen vuosi toi siis varmasti mukanaan uusia ystäviä. Ja tietysti virtuaalituotannot olivat myös opettamassa uutta ja vauhdittamassa omaa kehittämistyötämme.”

Kulttuuritalo Valveen toimintakertomukseen voit tutustua Valveen verkkosivuilla: Valveen toimintakertomus 2020

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista