Minä luen sinulle -viikolla maahanmuuttajat lukevat vanhuksille - Uutiset ja tiedotteet - Ajankohtaista - Oulun kaupunki

Uutiset ja tiedotteet Uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Minä luen sinulle -viikolla maahanmuuttajat lukevat vanhuksille

Sadat maahanmuuttajat lukevat vanhuksille ympäri Suomea

Minä luen sinulle -viikolla 13.2. - 19.2. järjestetään Suomi-teemaisia lukuhetkiä eri puolilla maata. Kampanja tuo yhteen satoja maahanmuuttajia ja ikäihmisiä ympäri Suomea.

Selkokeskuksen kampanjassa maahanmuuttajat, jotka opiskelevat suomen kieltä, toteuttavat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille. Teemaviikko huipentuu 16.2. maailman ääneenlukemisen päivään.

Oulussa lukutilaisuudet järjestetään Villa Viklossa ja Keskustan palvelukeskuksessa ja Raahessa palvelutalo Kreivinajassa.

Kampanjan lukuhetkissä luetaan ääneen selkokirjoja, joiden teemana on Suomi ja suomalaisuus. Yksi lukuhetkien suosikki on Aleksis Kiven klassikko Seitsemän veljestä, joka on mukautettu selkokielelle. Selkokielistä tekstiä on helpompi lukea ja ymmärtää kuin tavallista yleiskielistä tekstiä.

Valtakunnallisessa kampanjassa on mukana arviolta 25 paikkakuntaa, yli 80 kehitysvamma- ja vanhustyön yksikköä sekä yli 30 oppilaitosta ja opistoa. Lukuhetkien tiedot paikkakunnittain löytyvät Selkokeskuksen sivuilta: selkokeskus.fi/mina-luen-sinulle-kampanja/ohjelma

Kampanjan suojelija kansanedustaja Nasima Razmyar pitää Suomi-teemaisen lukutuokion kehitysvammaisille ihmisille 16.2. Helsingissä. Kampanjassa ovat mukana kansanedustaja Ozan Yanar, kansalaisaktivisti ja vapaa toimittaja Maryan Abdulkarim sekä radiopersoona Abdirahim Husu Hussein, joka toimii Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry:n puheenjohtajana.

Minä luen sinulle -kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa, jonka teemana on Yhdessä. Kampanja puhuu monikulttuurisen Suomen puolesta, jossa tarinoiden ilo kuuluu kaikille. Kampanjan tavoitteena on edistää kulttuurien kohtaamista sekä maahanmuuttajien suomen kielen oppimista.

Minä luen sinulle -kampanjan järjestää Kehitysvammaliiton Selkokeskus.

Linkkejä:
Minä luen sinulle -kampanjasivut
– Kampanjavideo: https://www.youtube.com/watch?v=fKZZVoA857k
– Kampanjapäivityksiä Selkokeskuksen Facebookissa: https://www.facebook.com/selkokeskus/
– Kampanja sosiaalisessa mediassa: #minaluensinulle


Ilmoitukset ja kuulutukset Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista