Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Nuorten tieto- ja neuvontakeskus Nappi täyttää 25 vuotta - tervetuloa kakkukahville 5.12. alkaen klo 9

Oulun kaupungin nuorisopalveluihin kuuluva Nuorten tieto- ja neuvontakeskus Nappi täyttää jo 25 vuotta. Nappi on osa Byströmin nuorten palveluiden monialaista ja -ammatillista kokonaisuutta. 

Nappi tarjoaa oululaisille alle 30-vuotiaille, nuorten vanhemmille ja nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille ajankohtaista, luotettavaa ja yksilöllistä tietoa nuorten tieto- ja neuvontatyön eurooppalaisia periaatteita kunnioittaen kaikissa nuorten elämään liittyvissä asioissa.

Periaatteisiin kuuluu muun muassa se, että palvelu on tarjolla kaikille nuorille luottamuksellisesti, ajantasaisesti ja maksuttomasti. Nuoria kohdellaan tasa-arvoisesti ja jokaisen nuoren tarpeiseen vastataan yksilöllisesti. Ajankohtaisen, oikea-aikaisen ja luotettavan tiedon, tuen, neuvonnan ja ohjauksen avulla nuori voi tehdä omaa elämäänsä koskevia päätöksiä, valintoja ja suunnitelmia.

Historian siipien havinaa

Nuorisotiedotuksen juuret Oulussa ulottuvat vuoteen 1985, jolloin vietettiin kansainvälistä nuorisovuotta. Silloin jalalle pantu nuorisotiedotustoiminta oli vielä suppeaa, ja nuorisotiedotusta tehtiin nuorisokahvilan yhteydessä yhden työntekijän osa-aikaisella panoksella.

Oulun kaupungin nuorisoasiainkeskuksen pitkäaikainen haave toteutui, kun Nuorisotiedotuspiste Nappi avattiin omana yksikkönään Oulun keskustaan 20.9.1993. Myöhemmin nimi on vaihtunut useampaan otteeseen ja lopulta vakiintunut nykyiseen muotoonsa.

Kysyminen ei maksa mitään

Napissa työskentelee kokopäiväisesti kolme tietopalveluohjaajaa. Ohjaus- ja neuvontatyötä tehdään niin paikan päällä Byströmillä, puhelimitse kuin verkkopalveluissakin. Napissa voi asioita arkipäivisin. Napin tietopalveluohjaajat ylläpitävät kattavaa Nettinappi-verkkopalvelua.

Vuosittain Nappi palvelee tuhansia asiakkaita. Nettinappi-verkkopalvelun käyttäjiä on kymmeniä tuhansia vuosittain, ja nuoria kohdataan myös sosiaalisen median eri kanavissa ja palveluissa.

Asiakkaiden käytössä on Oulun kaupunginkirjaston toimipiste, johon on kerätty laajasti nuorten elämään liittyvää materiaalia. Nuorten itsenäiseen tiedonhakuun ja asioiden hoitamiseen Napista löytyy myös tietokoneita ja tulostin, jotka ovatkin nuorten ahkerassa käytössä päivittäin.

Tarjoamme kakkukahvit juhlan kunniaksi keskiviikkona 5.12. klo 9 alkaen Byströmillä (Hallituskatu 5a), tervetuloa!

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista