Uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Nuorten Vaikuttajapäivä Oulun kaupungintalolla 16. lokakuuta

Viides Nuorten Vaikuttajapäivä järjestetään tiistaina 16. lokakuuta  klo 8.30 - 14 Oulun kaupungintalolla. Nuorten Vaikuttajapäivä koostuu kahdesta osiosta: aamukahvitilaisuudesta ja työpajoista sekä avoimista ovista.

Aamukahvitilaisuus ja työpajat on tarkoitettu kutsuvieraille ja alueellisten osallisuusryhmien lapsille ja nuorille ohjaajineen.
 
Päivä alkaa kaupunginjohtajan ja osallisuusryhmien nuorten yhteisestä aamukahvitilaisuudesta, jossa nuoret keskustelevat kaupunginjohtajan kanssa ajankohtaisista asioista. 
 
Kahvitilaisuuden jälkeen siirrytään työpajoihin, joissa käsitellään keväällä lasten ja nuorten kaupunkikokouksessa eteenpäin äänestettyjä lausuntoesityksiä: Yli-Iin osallisuusryhmä YO:n esitys ”Linja-autoliikennettä lisää Yli-Iihin”, Oulun keskustan alueen osallisuusryhmä OKeVa:n ”Katutaidekilpailu” sekä osallisuusryhmän VeTo:n ”Yläkoululaisille enemmän seminaareja ja mahdollisuuksia tutustua työelämään”. Lue lisää huhtikuussa 2018 järjestetystä lasten ja nuorten kaupunkikokouksesta.
 
Työpajoissa nuoret ja virkamiehet saadaan saman pöydän ääreen keskustelemaan siitä, kuinka asiat (lausuntoehdotukset) viedään käytännössä eteenpäin ja jos niitä ei voida toteuttaa, mitkä ovat perustelut. 
 
Tapahtuman avoimien ovien kohderyhmänä on yläkoululaiset ja sitä vanhemmat opiskelijat. Tapahtuman tavoitteena on saada nuoria, nuorten parissa toimivia sekä järjestöjä kohtaamaan, verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia. Nuorten vaikuttajapäivätapahtumaan osallistuu nuorten parissa toimivia järjestöjä, puolueita, lasten ja nuorten alueelliset osallisuusryhmät, nuorisovaltuusto ONE sekä muita toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita nuorten mielipiteistä.
 
Avoimien ovien esittelypisteet ovat nuoria osallistavia, toiminnallisia ja vuorovaikutteisia. Tavoitteena pisteillä on aktivoida nuoria vaikuttamaan tai ottamaan kantaa, ei toimia pelkästään infopisteenä. Toimijat voivat kertoa omilla pisteillään, miten nuoret pääsevät vaikuttamaan heidän toimintansa kautta. 
 
Lisäksi järjestetään viisi vaikuttavuustyöpajaa, jotka ovat osa Vaikuttavuushuvipuistoa ja ne toimivat non-stop-periaatteella. Vaikuttavuushuvipuisto on suunniteltu yhdessä historian ja yhteiskuntaopin lehtorin kanssa. 
 
Paneelikeskustelussa valtuustosalissa nuoret ja päättäjät kohtaavat saman pöydän ääressä, jossa keskustelun aiheena on kiusaaminen (yleisenä ilmiönä). 
 
Valtuustoinfoissa kaupunginvaltuuston pj. kertoo, mitä valtuustossa tapahtuu ja mitä jäsenten toimenkuvaan kuuluu. 
 
 
Lisätietoja:
Noora Mäkinen, osallisuusvalmentaja, p. 044 703 8314, noora.makinen(at)ouka.fi

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista