Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulun kaupungin itsenäisyyspäivän vietossa muutoksia

Oulun kaupungin itsenäisyyspäivän vietossa on muutoksia koronan vuoksi. Oulun kaupungin itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla, joka oli tarkoitus toteuttaa tänä vuonna Madetojan salissa ja yhteistyössä Oulun kaupungin, Kainuun prikaatin ja Lapin sotilassoittokunnan kanssa, on peruttu koronan vuoksi.

Oulun kaupungin perinteinen itsenäisyyspäivän ohjelma toteutetaan monessa kohtaa pienimuotoisemmin kuin tavallisesti ja turvallisuusmääräykset huomioiden. Ohjelman aloittaa Lipunnosto Linnansaaressa klo 9.00 ja seppeleenlaskut muistomerkeillä Oulun tuomiokirkon kirkkotarhassa klo 9.45. Kunnialaukaukset peruttu. Seppeleenlasku Oulun hautausmaalla klo 11.30 on tavallista pienimuotoisempi, ja siihen osallistuvat vain seppelepartiot, kunniavartiomiehet ja kantaja ja lippuvartio puolustusvoimien lipulle. Lippulinnaa, veteraanikuoroa eikä äänentoistopalvelua järjestetä tänä vuonna.

Oulun seurakuntien kirkoissa pidetään itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksia klo 10 alkaen viranomaisten antamia suosituksia ja rajoituksia noudattaen muun muassa siten, että kirkoissa on yleisömäärää rajoitettu. Kaikki Oulun seitsemän pääkirkon jumalanpalvelukset ovat kuunneltavissa suorina nettiradiolähetyksinä osoitteessa oulunseurakunnat.fi/verkkokirkko. Tuomiokirkon ja Kiimingin kirkon juhlajumalanpalvelukset striimataan myös osoitteessa virtuaalikirkko.fi 

Ylioppilaiden itsenäisyyspäivän soihtukulkue on tänä vuonna peruttu.

Myöhemmin mahdollisesti tarkentuvasta itsenäisyyspäivän ohjelmasta saa tietoa Oulun tapahtumakalenterista, jossa on nähtävillä kooste perinteisestä Oulun kaupungin itsenäisyyspäivän ohjelmasta ja myös muut Oulussa järjestettävät itsenäisyyspäivän tapahtumat. Itsenäisyyspäivän ohjelma on nähtävillä Oulun tapahtumakalenterissa 

Oulun tapahtumakalenteri, johon kaikki tapahtumajärjestäjät voivat luoda vapaasti tapahtumiaan, on avattu 13.11. Oulun kaupunki toivoo, että oululaiset ilmoittavat järjestämiään itsenäisyyspäivän tapahtumia tapahtumakalenteriin.    

 

Oulun kaupungin itsenäisyyspäivän ohjelma sunnuntaina 6.12.2020

 

8.00–20.00 Juhlaliputus koko kaupungissa

9.00 Lipunnosto Linnansaaressa
Pohjois-Suomen Tykkimieskilta, Oulun Seudun Rauhanturvaajat

9.45 Kunnianosoitukset Tuomiokirkon kirkkotarhassa
Vuoden 1918 Vapaussodan sankarimuistomerkki

 

Itsenäisyyspäivä Oulun seurakunnissa:

Oulun tuomiokirkkoseurakunta
10.00 Messu Oulun tuomiokirkossa, toimittaa Satu Saarinen ja avustaa Jenna Utriainen. Kanttori/urkurina Péter Marosvári. Pohjan Laulu -kuoro. Lähetys: www.virtuaalikirkko.fi.

 Haukiputaan seurakunta
10.00 Messu Haukiputaan kirkossa, toimittaa Outi Pohjanen, avustaa Samuli Ruusuvuori ja Katri Haapakorva, kanttorina Hannu Niemelä. 

Karjasillan seurakunta
10.00 Messu Karjasillan kirkossa, toimittaa Kimmo Kieksi, avustaa Pekka Mustakallio ja Maija Hyvönen, kanttorina Riitta Ojala. Musiikissa avustaa Naiskuoro Kaarna. 

10.00 Messu Kastellin kirkossa, toimittaa Mirjami Dutton, avustaa Juha Vähäkangas, kanttorina Riitta Piippo. Musiikissa avustaa Mieskuoro Sola, johtaa Joonas Vatjus. 

12.00 Messu Pyhän Andreaan kirkossa, toimittaa Jonne Pirkola, avustaa Esa Nevala, kanttorina Emilia Soranta. Musiikissa avustaa Henna-Mari Sivula sekä mieskvartetti Pappakööri. 

Kiimingin seurakunta
10.00 Juhlajumalanpalvelus Kiimingin kirkossa, toimittaa Pauli Niemelä, avustaa Seija Lomma. Jumalanpalveluksen jälkeen seppeleen lasku sankarihaudoille. Lähetys: www.virtuaalikirkko.fi. 

10.00 Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus Ylikiimingin kirkossa, toimittaa Olavi Isokoski, kanttorina Tuomo Rahko. Jumalanpalveluksen jälkeen seppeleen lasku sankarihaudoille.

10.00 Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus Yli-Iin kirkossa, toimittaa Klaus Kallioranta, kanttorina Jarkko Metsänheimo. Jumalanpalveluksen jälkeen seppeleen lasku sankarihaudoille.

Oulujoen seurakunta
10.00 Messu Oulujoen kirkossa, toimittaa Antti Leskelä, avustaa Joonas Vapaavuori, kanttori Lauri Nurkkala. Seppeleen lasku klo 9.45.

19.00 Viikkomessu Oulujoen kirkossa, toimittaa Antti Leskelä, saarna Petri Lukka, kanttori Lauri Nurkkala. 

Oulunsalon seurakunta
10.00 Juhlajumalanpalvelus Oulunsalon kirkossa, toimittaa Pertti Lahtinen, avustaa Hanna Vapaavuori, kanttori Anna-Kaisa Pitkänen, Laulupojat, kirkkoväärtinä Heimo Tölli. Seppeleen lasku, keittolounas ja kahvit.

Tuiran seurakunta
10.00 Messu Tuiran kirkossa, toimittaa Juha Valppu, ehtoollisavustaja Jaana Pulkkinen, kanttori Eeva Holappa. 

10.00 Messu Pyhän Luukkaan kappelissa, toimittaa Riikka Honkavaara, avustaa Päivi Jussila, kanttori Raakel Pöyhtäri. 

12.00 Messu Pyhän Tuomaan kirkossa, toimittaa Jonna Piirainen, avustavat Lauri Kujala ja Satu Pesonen, kanttori Anna Kälkäjä. 

12.00 Messu Palokan seurakuntakodissa, toimittaa Riikka Honkavaara, kanttori Eeva Holappa. 

18.00 Iltamessu Tuiran kirkossa, toimittaa Mari Tiekstra, avustaa Terhi-Liisa Sutinen, kanttori Raakel Pöyhtäri. 

Oulun seurakunnissa noudatetaan viranomaisten antamia koronapandemiasuosituksia ja -rajoituksia. Kaikki Oulun seitsemän pääkirkon jumalanpalvelukset ovat kuunneltavissa suorina nettiradiolähetyksinä osoitteessa oulunseurakunnat.fi/verkkokirkko. Tuomiokirkon ja Kiimingin kirkon juhlajumalanpalvelukset striimataan myös osoitteessa virtuaalikirkko.fi.

 

Oulun ortodoksinen seurakunta
10.00 Liturgia Pyhän kolminaisuuden katedraalissa liturgia

 

11.30 Kunnianosoitukset Oulun hautausmaalla
Sankarimuistomerkki, vuosina 1939–45 kaatuneet
Vakaumuksensa puolesta 1918 kaatuneiden muistomerkki

 

14.00–16.00 Peruttu: Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla Madetojan salissa peruttu koronan vuoksi


16.30 Peruttu: Itsenäisyyspäivän sävelhartaus Tuomiokirkossa  on peruttu

 

18.00–20.00 Juhlavalaistus kodeissa ja laitoksissa

 

Tämän Oulun kaupungin virallisen ohjelman lisäksi kaupungissa järjestetään myös muita itsenäisyyspäivän tilaisuuksia, joista ilmoitetaan erikseen.

 


Tiedustelut:

Vesa Pynttäri, tapahtumakoordinaattori, puh. 044 703 1130, vesa.pynttari(at)ouka.fi

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista