Uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulun kaupunginsairaalan remontti siirtää osastoja vuorotellen väistötiloihin

Oulun kaupunginsairaalaan asennetaan uusi sammutusjärjestelmä – remontti siirtää osastoja vuorotellen väistötiloihin

Oulun kaupunginsairaalassa aloitetaan toukokuun alussa remontti, jonka aikana asennetaan uusi automaattinen sprinklerijärjestelmä. Sammutusjärjestelmän asennustöiden ajan sairaala toimii osittain väistötiloissa, sillä asennukset edellyttävät osastojen tyhjentämistä.

Työt koskevat kaupunginsairaalan A1, A2 ja A3- sekä B2 ja B3 -osastoja, jotka sijaitsevat Kiviharjuntie 5:ssä.

Remontti etenee osasto kerrallaan siten, että kulloinkin kohteena oleva osasto muuttaa väistöosastolle. Työt aloitetaan osastolta B3, jonka jälkeen edetään osastojärjestyksessä B2, A2, A3 ja A1. Remontoitavilla osastoilla tehdään samalla myös kylpyhuoneiden kunnostustöitä.

Väistön aikana potilaita hoidetaan osin Caritas Sairaalassa ja Terveystalolla. Remontin on arvioitu vaikuttavan toimintaan vuoden 2020 tammikuun alkupuolelle saakka.

Asennustyöt eivät vaikuta kaupunginsairaalan G- ja H-osastoihin, päihdeklinikkaan tai keskusneuvolaan: Niiden toiminta jatkuu normaalisti.

 

Sprinklereillä parannetaan turvallisuutta

Sammutusjärjestelmän asennuksella nostetaan turvallisuustasoa. Pelastuslaitos on tehnyt selvityksen, jonka perusteella kaupunginsairaalan kiinteistön turvallisuustasossa on nykyisellään parannettavaa.

Sprinklerijärjestelmä lisää potilaiden ja henkilökunnan poistumis- ja pelastamismahdollisuuksia ennen kuin mahdollisen tulipalon aiheuttamat olosuhteet aiheuttavat vaaraa terveydelle tai turvallisuudelle. Sammutusjärjestelmä myös ennaltaehkäisee palovahinkoja aloittamalla sammuttamisen heti tulipalon alkuvaiheessa.

Kaupunginsairaalan neuvonta palvelee remontin aikana normaalisti arkisin klo 8-15.30 numerossa 08 5584 5600. Puhelut ohjautuvat virka-ajan ulkopuolella Oulun kaupungin puhelinvaihteeseen.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista