Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulun kaupunki osallistuu Oulu Pride -viikolle

Oulu Pride –viikolla 5.-11.8. juhlitaan yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja hyvinvointia. Pride-viikko on ihmisoikeustapahtuma, jonka tarkoituksena on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta. Tapahtumaviikon järjestää Oulu Pride ry. Oulun kaupunki toimii yhteistyökumppanina viikon toteutuksessa.

”Oulussa jokainen voi ja saa olla oma itsensä tuntematta itseään turvattomaksi. Jokainen meistä on saman arvoinen. Päivittäisessä vuorovaikutuksessa yhdenvertaisuus ja tasa-arvoisuus tarkoittavat jokaisen kuntalaisen arvostavaa kohtaamista”, Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala avaa.

Tapahtumaviikon aikana järjestetään lukuisia tapahtumia, tempauksia ja aktiviteetteja. Viikko huipentuu lauantaina 10.8. järjestettävään kulkueeseen ja puistojuhlaan. Pride-viikko näkyy myös Oulun kaupungin palveluissa.

”Kaupungin nuorisopalvelut, kirjasto, konsernihallinto, kulttuuritalo Valve ja Oulun taidemuseo ovat kampanjassa mukana ja järjestämässä ohjelmaa”, konsernihallinnon johtaja Ari Heikkinen kertoo.

Koko viikon ajan kaupungintalon edustan lipputangoissa liehuu kolme Pride-lippua.

Oulussa tehdään työtä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi

Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen tarkoittavat Oulun kaupungissa jatkuvaa kehittämistyötä ja käytännön tekoja. Parhaillaan on valmistumassa Oulun kaupungin palveluja ja toimintaa koskeva tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma, joka tukee tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistä kaikessa kaupungin toiminnassa. 

Suunnitelmassa kuuluu oululaisten moninainen ääni: sen tekoon ovat osallistuneet yhteensä 30 eri tahon edustajat kaikilta kaupungin toimialoilta, neuvostoista ja nuorten edustajistosta sekä eri järjestöistä.

”Jatkuva tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistyö tukee sitä arvopohjaa, jolla saamme kaupungin arvot, rohkeuden, reiluuden ja vastuullisuuden, näkymään arjen toiminnassa”, Laajala tiivistää.

Oulun Pride-viikon ohjelmaan voi tutustua kokonaisuudessaan osoitteessa: http://www.oulupride.fi/ohjelma/2019

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista