Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulun kaupunki osallistuu Pohjoinen 21 -valmiusharjoitukseen 9.9.2021

Oulun kaupunki, kaupungin johtavat viranhaltijat ja eri toimialat osallistuvat Pohjoinen 21 -valmiusharjoitukseen torstaina 9.9.2021. Harjoitus ei näy Oulun katukuvassa.

Oulun kaupungin osalta kyseessä on poikkeusolojen harjoitus ja kaupungin oma harjoitus keskittyy väestön evakuointien suunnitteluun, eri organisaatioiden välisen yhteistyön kehittämiseen ja viestintään. Oulun kaupunki osallistuu harjoitukseen noin 25 henkilön voimin. Oulun kaupungin johtokeskushenkilöstön lisäksi harjoitukseen osallistuu Oulun Vesi ja Oulun Energia. Oulun kaupungin harjoituksessa ovat yhteistyössä mukana Suomen Punaisen ristin Oulun piiri, Oulun seurakunnat, Oulu-Koillismaan pelastuslaitos ja Puolustusvoimat.

Oulun kaupunki harjoittelee erilaisten kriisitilanteiden tai poikkeavien olosuhteiden varalta vuosittain. Nyt järjestettävä Pohjoinen 21 -valmiusharjoitus, johon Oulun oma harjoitus liittyy, on Lapin ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastojen organisoima. Harjoituksen yleisenä tavoitteena on kehittää kuntien, pelastuslaitosten ja muiden viranomaisten valmiuksia sekä yhteistoimintaa poikkeusoloissa. Samalla viikolla on myös puolustusvoimien paikallispuolustusharjoitus PAPU2/21, mutta Oulun kaupungin alueella harjoittelevia sotilasosastoja ei ole.

 

Lisätiedot:

Oulun kaupungin harjoituksen osalta lisätietoja antaa riskienhallintapäällikkö Kari Broström, Oulun kaupunki

Pohjoinen 21 -harjoituksen tiedote (Pohjois-Suomen aluehallintovirasto) yhteyshenkilöineen

 

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista