Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulun koululaiset ovat lähteneet aktiivisesti mukaan muovinkierrätyshaasteeseen

Oulun koululaiset ovat lähteneet aktiivisesti mukaan Ylen I love muovi –haasteeseen. Oulussa koululaisia on pyydetty suunnittelemaan liikkuva muovi –aiheisia uusia liikuntalajeja. Lajien kehittelyssä ovat olleet mukana Kuivasjärven, Metsokankaan, Maikkulan, Teuvo Pakkalan, Jokirannan, Kastellin, Kiiminkijoen, Paulaharjun, Laanilan ja Niemenrannan koulut. Perjantaina 26.4 klo 14-15 Rotuaarilla kisaillaan Liikkuva muovi – koulujen välisen muoviliikuntavälinekilpailun finaalissa.

Perjantaina 26.4. klo 14-18 Rotuaarin aukiolla kerätään pakkausmuoveja Oulun pottiin, tapahtuman huipentaa Pikku kakkonen, jaossa kierrätysämpäreitä

Perjantaina Oulun I love muovi –päätapahtumassa ovat paikalla muun muassa Yle, Pikku Kakkosesta tuttu Veera ja muovinkeräystä hoitavan Haurun BIO-18 jäteauto, jonne voi tuoda muovipakkauksia kaupunkien väliseen keräyskisaan koko tapahtuman ajan. Oulun erikoisuutena tapahtumaan voi tuoda myös halutessaan biojätteensä, koska BIO-18 jäteauto nimensä mukaisesti kulkee biojätteillä. Tapahtumassa on mukana myös Kiertokaaren vaarallisten jätteiden keräysauto, johon voi tuoda esimerkiksi kynsilakat, tärpättiä, spraymaalit, energiansäästölamput, auton akut ja kasvinsuojelu- ja torjunta-aineet. Tervetuloa juttelemaan ja kyselemään tarkemmin Oulun alueen kierrättämismahdollisuuksista sekä vinkkejä ja ideoita oman kierrättämisen parantamiseen.

Rotuaarin aukiolla nähdään lukiolaisryhmä Artenin suunnittelema yhteisötaideteos, jonka teemana ovat ympäristön sankarit ja maapallon suojeleminen muoviaallolta. Jokainen on tervetullut toteuttamaan teosta, tuo pakkausmuovia mukaasi, ohjeet saat paikan päältä. Oulun kaupungin teltassa on nähtävillä Unelmien kaupunki -kaupunkisuunnittelukisan töitä. Myös OSAO on mukana päivän tapahtumassa tuomalla paikalle muovipaalaimen. Tapahtumaa tahdittaa DJ Iljana ja juontaa YleXltä tuttu Tommi Manninen.

Rotuaarin lavalla ohjelmaa

Klo 14-15 Liikkuva muovi - koulujen välinen muoviliikuntavälinekilpailun-finaali. Koululaiset esittelevät keksimiään muovista suunniteltuja liikuntavälineitä.

Klo 15-16 Plogging eli roskajuoksu

Klo 16-17 muovipaneeli ja tietovisa, Panelisteina Katri Päivärinta, Mikko Ahokas, Ilona Suppanen ja Simo Koskinen. muovipakkausten nopeimmille tuojille vaihdossa Ylen kierrätysämpäri

Klo 17.15 Tapahtuman huipentaa Pikku Kakkosesta tuttu Veera

 

Oulussa mukaan lähteneitä tahoja:

Oulun yliopisto, Oulun seudun ammattiopisto, Oulun ammattikorkeakoulu, Kuivasjärven koulu, Metsokankaan koulu, Maikkulan koulu, Teuvo Pakkalan koulu, Jokirannan koulu, Kastellin koulu, Kiiminkijoen koulu, Paulaharjun koulu, Laanilan koulu, Niemenrannan koulu, Intiön hoivakoti, Lassintalo ja Rajakylän hoiva, BusinessOulu, Oulun seudun ympäristötoimi, Oulun yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut sekä Oulun katu- ja viherpalvelut, OSAKO, OYY, Kiertokaari, Oulu plogging, Kärpät, Aleniuksen puutarha, Avalon Oy, Bjarmia Oy, ChocoSomnia, Elektrobit Automotive, Green Company Effect, Greenstep Oy, Hauru, Hiottu Oy, Ilmakitaransoiton MM-kisat, Juhlaguru, Liikenneyhtiö Nykänen Oy, Luonnokas Oy, MediaTek Wireless Finland Oy, Mekitec Oy, Osuuskauppa Arina, Osuuskauppa Arina/Original Sokos Hotel Arina, Partnera Oy, Realia Isännöinti Oy, Sinikaarre Oy, SocFri Oy / Njetworking, Sunduka Oy, Taitonetti Oy, Tekniikka- ja Taloustoimisto Tilipussi, Terwa Kiinteistökehitys Oy, Tilitoimisto Simo Salonen Oy, WSP, K-Supermarket Pekuri, Mehiläinen, Perhekoti Keinu, Pohjois-Suomen Tilintarkastus Oy

 

--

Tällä hetkellä Suomi on eurooppalaisessa vertailussa muovinkierrätyksen häntäpäässä. Muovi ei kierrä Suomessa, jotain pitää tehdä, ja myös Oulu haluaa olla mukana herättelemässä ihmisiä muovin keräykseen.

I love muovi –kampanjan voittajakaupunki selviää suorassa lähetyksessä lauantaina 4. toukokuuta. Kampanja vierailee Tampereella, Lahdessa, Vaasassa, Joensuussa ja Oulussa, ja näillä paikkakunnilla kilpaillaan leikkimielisesti siitä, mikä kaupungeista lajittelee eniten kierrätettävää pakkausmuovia. Jokainen kaupunki saa kampanjan aikana kolme päivää järjestää keräyspisteet, joista muovit kerätään yhteen ja viedään punnittavaksi.

 

Lisätiedot:

tuottaja Janita Jämsén, Oulun kaupunki, puh. 050 361 7924
www.ouka.fi/ilovemuovi

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista