Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulun osallistuva budjetointi alkaa huhtikuussa - oululaiset pääsevät ideoimaan ja äänestämään, miten 50 000 euroa jaetaan

Oulussa käynnistyy maanantaina 26.4. osallistuva budjetointi. Siinä oululaiset pääsevät mukaan ideoimaan, suunnittelemaan ja äänestämällä päättämään, miten 50 000 euroa käytetään oululaisten hyvinvoinnin parantamiseen.

Ideoita oman alueen ja koko kaupungin kehittämiseksi voi tehdä verkossa Osallistu Oulu -sivuilla, jotka avautuvat 26.4. Ideointi on käynnissä ajalla 26.4.–16.5.

Kaikki ideat tervetulleita

Ideointivaiheessa kuka tahansa voi ehdottaa ideaa, joka parantaisi Oulun viihtyvyyttä, yhteisöllisyyttä tai rakentaa kestävää tulevaisuutta kaupungissa.  

"Kaikki ideat Oulun kehittämiseksi ovat tervetulleita. Idean voi jättää yksin tai yhdessä ryhmän kanssa. Jos sinulla on jokin idea, mitä olisit aina halunnut kokeilla Oulussa, nyt on sen aika", viestintäjohtaja Mikko Salmi kannustaa.

Kaikkiin jätettyihin ideoihin voi tutustua Osallistu Oulu -sivuilla. Ideointiaikana niitä voi myös kannattaa sekä niistä voi käydä keskustelua.

Ideoista yhdessä kehitettäviksi, äänestykseen ja toteutukseen

Ideahaun jälkeen kaikki toteuttamiskelpoiset ideat kehitetään äänestysehdotuksiksi yhdessä asukkaiden, yhteisöjen ja kaupungin asiantuntijoiden kanssa.

Ensi syksynä oululaiset pääsevät äänestämään parhaat ehdotukset. Äänestyksen jälkeen tuloksen perusteella kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ideat, jotka mahtuvat 50 000 euron budjettiin.

Osallistuva budjetointi (osbu) on toimintatapa, jossa asukkaat päättävät tietyn rahasumman käytöstä. Oulussa nyt neljättä kertaa toteutettavan osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemustaan kaupungin kehittämisessä.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista