Uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

OYS:n edustalla tehdään tietöitä heinäkuun alusta lähtien

Oulun yliopistollisen sairaalan lasten- ja nuorten poliklinikan edestä rampille, B1-sisäänkäynnin eteen nouseva ajokaista puretaan heinäkuun aikana.

Työt käynnistyvät maanantaina 1.7. Niiden arvioidaan kestävän noin kaksi viikkoa. Purkutyöt aiheuttavat alueelle väliaikaista melu- ja pölyhaittaa sekä muutoksia liikennejärjestelyihin.

Liikenne kulkee ramppia pitkin toistaiseksi normaalisti, ja esimerkiksi bussipysäkit säilyvät rampilla totutuilla paikoillaan. Rampille ajaminen on jatkossa mahdollista vain pohjoisen pääajokaistan kautta.

Purettavan osan alla kulkeva tie on normaalissa käytössä töiden ajan, mutta kulku parkkipaikoille ohjataan väliaikaisesti parkkialueen ulosajoliittymän kautta. Alueelta rajataan työalueeksi vähäinen määrä parkkipaikkoja ja rampin vieressä kulkevaa tiealuetta kavennetaan turvallisuussyistä. Töistä aiheutuvat haitat pyritään minimoimaan työmaan aikana.

Elokuu tuo lisää muutoksia keskuskadun liikennejärjestelyihin

OYS:n keskuskadulla, lasten ja nuorten poliklinikan edustalla kulkevalla tieosuudella käynnistyy puolestaan elokuussa rakennusurakka, joka tulee vaikuttamaan alueen liikennejärjestelyihin loka-marraskuulle saakka.

Urakan myötä nykyisin yksisuuntaista tietä levennetään ja liikenne muuttuu tieosuudella kaksisuuntaiseksi. Kaksisuuntaisen liikenteen alkamisesta tiedotetaan erikseen. Muutoksilla ennakoidaan OYS:n rampin purkamista, joka on suunnitelmien mukaan edessä vuoden 2020 aikana.

Rampin alueen liikennejärjestelyt ovat osa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. Kyseessä on mittava rakennushanke, jonka myötä Oulun yliopistollisen sairaalan koko rakennuskanta uudistetaan, ja sairaalan toimintaa päivitetään vastaamaan tulevaisuuden erikoissairaanhoidon haasteisiin. Kaikkiaan uudisrakentamisen on tarkoitus valmistua vuoteen 2030 mennessä.

Lisätiedot:
Projekti-insinööri Pekka Lappalainen, p. 050 576 7933, etunimi.sukunimi@ppshp.fi
Päävalvoja Arto Ollikainen, p. 040 730 2603, etunimi.sukunimi@ppshp.fi

 

Karttakuva liikennejärjestelyistä

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista