Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Pohjois-Suomen Paras Rakennusteko 2019 – Pyöräbaana Oulun keskusta - Linnanamaa

Pohjois-Suomen Paras Rakennusteko 2019 palkinto on myönnetty pyöräbaanalle Oulun keskusta-Linnanmaa. Palkinnon vastaanotti yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki, Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista.

Linnanmaan Baana on Pohjois-Suomessa tärkeä avaus päästöttömän liikkumisen edistämisessä. Se edistää merkittävästi jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta sekä sujuvoittaa liikkumista. Baanalla väyläverkon hierarkisuutta on korostettu asettamalla sivusuunnat väistämisvelvollisiksi. Valaistus on normaalia pyörätietä korkeatasoisempi ja laatutasoon on muutenkin kiinnitetty erityistä huomiota. Lisäksi Baanalle on rakennettu supersuojatiet ja reunakivet on poistettu. Lisäksi uuden tieliikennelain mukainen pyöräilijän opastus- ja viitoitusjärjestelmä lanseerattiin ympäri Oulun seutua.

Rakennustekoraati arvostaa kaupungin toimintaa ja ajoitusta pyöräilyolosuhteiden parantamisesta. OAMK:n muutto Linnanmaalle tulee lisäämään huomattavasti pyöräilyliikennettä keskustan ja Linnanmaan välillä, joten Baanan valmistumisen ajoitusta voidaan pitää kiitettävänä.

Katso video: Linnanmaan baana on avattu, 11.10.2019

Pohjois-Suomen Rakennustekoraati myönsi kunniamaininnan rakennusliike Skanska Oy:lle As Oy Puistovahdin toteuttamisesta.

Vuoden 2019 rakennusteko -kilpailussa oli mukana neljä ehdotusta, joilla jokaisella oli omat vahvuutensa ja joista jokainen toi esille korkealuokkaista pohjoissuomalaista rakennusalan osaamista.

  • Pyöräbaana Oulun keskusta-Linnanmaa
  • As Oy Puistovahdin
  • Hupisaarten kesäteatterirakennus
  • Mannerheimin puiston peruskorjaus

Mikä Pohjois-Suomen rakennusteko?

Pohjois-Suomen Rakennusteko valitaan tänä vuonna yhdeksännentoista kerran. Ehdolle Pohjois-Suomen parhaaksi rakennusteoksi voi asettaa teon tai aikaansaannoksen kuten rakennuksen, rahoitusmuodon, rakennuttamistavan, projektinjohtotavan, infrastruktuurin kehittämisen, keksinnön, menetelmän, tutkimuksen, kaavan tai muun vastaavan. Rakennustekoraati koostuu YTR:n yhdistysten edustajista. Rakennustekoraati palkitsi Oulun kaupungin ja rakennusliike Skanskan Pohjois-Suomen Rakentajapäivillä 3.12.2019.

YTR:ssä toimivat Oulun Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry:n Pohjois-Suomen osasto, Oulun Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL, Pohjois-Suomen Arkkitehdit SAFA, Oulun Insinöörit ry, Oulun Seudun LVI-tekninen yhdistys OuLVI, Kauppakamari ja Tekniikan akateemiset TEK.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista