Uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Pysäkkimuutokset Torikadulla 8.8.2019 alkaen

Oulun keskustassa otetaan käyttöön uusi bussipysäkki torstaina 8.8.2019. Pysäkin nimi on Pekuri E ja se rakennetaan osoitteeseen Torikatu 22. Löydät uuden pysäkin Torikadulta, Kauppurienkadun risteyksen ja kauppakortteli Pekurin läheisyydestä. 

Uuden pysäkin ansiosta Torikadulla on käytössä 8.8. alkaen kaksi pääpysäkkiparia: Kaupungintalon ja Pekurin pysäkit. Torikatua liikennöivät Oulun joukkoliikenteen bussit pysähtyvät Kaupungintalon tai Pekurin pysäkeillä, eivät molemmilla.

Muutoksen tavoitteena on helpottaa Torikadun pysäkkien ruuhkaisuutta ja siten sujuvoittaa bussien liikennöintiä ja parantaa aikataulussa pysymistä.

Kartta Torikadun pysäkeistä 8.8. alkaen

 

Bussit eivät pysähdy molemmilla Torikadun pääpysäkeillä

Asiakkaan näkökulmasta merkittävin muutos on se, että torstaista 8.8. alkaen linjat ovat jaettu pysähtymään joko Kaupungintalon tai Pekurin pysäkeillä.

Olethan siis tarkkana, sillä Torikatua liikennöivät bussit eivät jatkossa pysähdy molemmilla Torikadun pääpysäkeillä. Tästä listasta ja oheisesta kartasta voit tarkistaa, kummalla pysäkillä bussisi pysähtyy:

  • Linjat 1-17 pysähtyvät vain pysäkeillä Kaupungintalo E ja Kaupungintalo P
  • Linjat 20-57 pysähtyvät vain pysäkeillä Pekuri E ja Pekuri P
  • Cityliikenne pysähtyy pysäkillä Kaupungintalo E

Cityliikenteen reitti ja pysäkkien sijainnit eivät muutu, vaan ainoastaan pysäkin nimi vaihtuu. Cityliikenteen pysäkkiopastetauluissa lukee vielä Toripakan pysäkin nimi. Päivitämme opastetaulujen tiedot myöhemmin muiden muutosten yhteydessä.

Talvikauden 2019-2020 reittikarttaa (pdf) voit tarkastella tästä linkistä. Muutos ei siis vaikuta linjoihin, jotka liikennöivät vain Franzenin ja Kuvernöörin pysäkeiltä.

 

Pysäkkien nimet muuttuvat

Kuten jo varmasti huomasit, Toripakka-pysäkkinimet jäävät historiaan. Alla olevassa taulukossa on kerrottu, miten Torikadun bussipysäkkien nimet muuttuvat (pysäkin numero suluissa).

Pysäkin nimeä klikkaamalla pääset tarkastelemaan pysäkkikohtaista aikataulua (pdf). Talvikauden pysäkkiaikataulut päivitetään heinäkuussa.

Pysäkin nimi 7.8. saakka Pysäkin nimi 8.8. alkaen
Kaupungintalo (2016) Kaupungintalo P (2016)
Toripakka E (2087) Kaupungintalo E (2087)
Toripakka P (2101) Pekuri P (2101)
  Pekuri E (3429)

 

 

 

 

 

Aikataulujen päivitys pysäkeille ja palveluihin

Kaupungintalon ja Pekurin pysäkeille viedään keskiviikkona 7.8. talviaikataulukauden pysäkkikohtaiset aikataulut. Talviaikataulut ovat voimassa 8.8.2019-31.5.2020. Pysäkkien linjakilvet päivitetään torstaiaamuun 8.8. klo 7 mennessä.   

Keskiviikkona 7.8. reitti- ja aikatauluhakupalveluissa voi olla puutteellisia tietoja, kun alkavan talvikauden aikatauluaineisto ja muuttuneet pysäkkinimet päivitetään palveluihin. Puutteet ilmenevät niin, että keskiviikkona järjestelmistä ei löydy Toripakan pysäkkejä, ja uusien Kaupungintalon ja Pekurin pysäkkien aikataulut voivat puuttua.

Kun talviaikataulukausi alkaa torstaina 8.8. tiedot näkyvät palveluissa oikein. Voit tarkastella aikatauluja ja suunnitella matkan reittioppaalla osoitteessa oulunliikenne.fi.

Oulun joukkoliikenteen oppaat ovat avustamassa oikean pysäkin löytämisessä 8.8.-16.8. välisenä aikana Kaupungintalon ja Pekurin pysäkeillä. Tunnistat oppaamme huomioliiveistä. 

 

Lisätiedot ja palautteet

Oulun joukkoliikenteen asiakaspalvelu palvelee numerossa 08 5584 0400 arkisin klo 9-15:30 (kesällä 3.6.-7.8. klo 9-14:30). oulunjoukkoliikenne.fi/asiakaspalvelu

Reittiopas: oulunliikenne.fi

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista