Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Opi lapsesi somesta - Somevartteja huoltajille toukokuussa

Turvallinen Oulu -hanke järjestää toukokuussa yhteistyössä Sua varten somessa -hankkeen asiantuntijoiden kanssa viisi lyhyttä matalan kynnyksen somevarttia lasten ja nuorten huoltajien tietojen ja taitojen lisäämiseksi.  

Somevarteissa käsitellään lasten ja nuorten sosiaalisen median maailmaa ja suosituimpia sovelluksia sekä ilmiöitä, joita suurin osa lapsista ja nuorista kohtaa sosiaalisessa mediassa. Lisäksi annetaan tietoja somen vaaroista, seksuaalirikoksista somessa ja niiden ennaltaehkäisystä sekä vastataan vanhempia askarruttaviin kysymyksiin.   

Tilaisuuksien avulla pyritään antamaan vanhemmille parempia edellytyksiä luoda avointa keskustelukulttuuria lapsen ja nuoren kanssa.  

”Somehäirinnän ja somekiusaamisen sekä somessa tapahtuvien seksuaalirikosten ehkäisyssä tärkeää on avoin keskustelukulttuuri ja hyvä keskusteluyhteys lapsen ja turvallisen aikuisen välillä. Osoittamalla kiinnostusta lapsen somenkäyttöä kohtaan ja ymmärtämällä eri sovelluksia sekä somen ikävämpiä ilmiöitä, aikuinen voi lisätä lapsen turvallisuuden tunnetta ja madaltaa kertomisen kynnystä, kun lapsi kohtaa jotain ikävää, hämmentävää tai pelottavaa”,  Sua varten somessa -toiminnan hankepäällikkö Maria Talvitie kuvailee.

Somevartit on suunnattu kaiken ikäisten lasten vanhemmille, jotka haluavat oppia lisää somesta ja saada keinoja edistää lasten ja nuorten turvallista median käyttöä. Tilaisuuksissa vanhemmat saavat ennen kaikkea käytännön vinkkejä turvallisen somen käytön tukemiseen ja joskus vaikealta tuntuvien asioiden puheeksi ottoon.

Somevarttien aiheet ja päivämäärät:   

Ma 10.5.  Tiktok 
Ke 12.5. Snapchat 
Ma 17.5.  Omegle, Kik, OmeTV ym.   
Ke 19.5. Seksuaalirikokset somessa
To 20.5.  Vanhempi, kysy somesta - Q&A!  

Kaikki somevartit alkavat klo 18.Lisätiedot ja osallistumislinkit somevarttien Teams-alustalle osoitteessa: www.ouka.fi/turvataitokasvatus

Somevartit ovat osa Turvallinen Oulu -hankkeen lasten ja nuorten turvataitokasvatuksen edistämistä. 

Turvallinen Oulu -hanke
Sua varten somessa -hanke

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista