Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Syyskuussa avataan asunnottomien päivätoimintakeskus Kenttätiellä

Kuvassa Kenttätien palvelukeskuksen rakennus ulkoapäin.

Kenttätien palvelukeskuksen yhteydessä aloittaa toimintansa asunnottomien päivätoimintakeskus. Avajaisia vietetään 4.9.2019.  Kenttätien palvelukeskus tarjoaa tilapäismajoitusta asunnottomille.

Kenttätien päivätoimintakeskus tulee olemaan avoinna arkipäivisin. Siellä voi viettää aikaa lämpimässä päiväsaikaan: katsoa tv:tä, lukea, juoda kahvit tai vain olla. Päiväkeskuksessa on myös mahdollisuus peseytyä ja pestä pyykkiä. Tarjolla on maksuton aamupala. Myös piha-alueen viihtyisyyteen on panostettu. 

Päivätoimintakeskus on tarkoitettu oululaisille asunnottomille sekä päihdepalvelujen asiakkaille.

Toimintaa suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa

”Suunnittelemme ja rakennamme toimintaa koko ajan yhdessä asiakkaiden kanssa, jotta toiminta vastaa heidän tarpeitaan”, kertoo Kenttätien palvelukeskuksen ja päihdepuolen ohjaajapalvelun tiimivastaava Satu Rajavaara

”Ajatus on, että päivätoimintakeskuksen kävijöillä on mahdollisuus tulla samalla myös muiden palvelujen piiriin, ja että avun saaminen olisi mahdollisimman helppoa”, Rajavaara toteaa.

Päivätoimintakeskuksessa on mahdollisuus jutella, saada ohjausta ja neuvontaa sekä apua ohjaajilta, sairaanhoitajalta tai sosiaalityöntekijältä. Lisäksi toiminnan järjestämisessä on mukana muita toimijoita, kuten järjestöjä ja Oulun seurakunnat.

 Tilapäismajoitusta on Kenttätiellä jatkossakin

Päivätoimintakeskus tulee Kenttätielle entiseen yhteismajoituksen tilaan. Tilapäismajoitusta on Kenttätiellä kuitenkin jatkossakin. Tilapäismajoituksessa asiakaspaikkoja on 30, joiden lisäksi yhteismajoituspaikkoja on 9. Käytössä on myös kaksi turvahuonetta. 

Aiemmin pitkäaikaisesti Kenttätiellä olleille asukkaille on mahdollistettu eri tavoin muutto itsenäiseen omaan asumiseen, ja heille on järjestetty tarvittava tuki ja ohjaus omaan kotiin.

Tilapäismajoituksen ajatuksena on peruspalvelujen – kuten majoituksen, ruoan ja hygienian – ohella tarjota asiakkaille mahdollisuus sairaanhoitajan ja sosiaalityöntekijän tapaamisiin, ja siten saattaa kuntoon esimerkiksi terveydenhoitoon ja toimeentuloon sekä etuuksiin liittyviä asioita. Asiakkaita avustetaan myös asunnon hankkimisessa sekä motivoidaan päihdehoitoon ja kuntoutumiseen. Omaan kotiin muuttajille tarjotaan ohjaajapalvelua tueksi kohti itsenäistä asumista ja elämää.

 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista