Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Tietomaan uusi moottorikelkkasimulaattori nousi heti suosikiksi

Tietomaan uusi moottorikelkkasimulaattori on vauhdikas lisä tiedekeskuksen elämyslaitteisiin. Se tarjoaa aidontuntuisen, haastavankin kokemuksen moottorikelkalla ajamisesta talvisessa maisemassa. Eikä maisema ole mikä tahansa, vaan se perustuu Oulun Nallikarin ympäristöstä tehtyyn laserskannaukseen ja muihin tietolähteisiin. Kelkkareitin lisäksi simulaattorissa pääsee ajamaan Nallikarin edustan meren jäälle.

Simulaattorissa on puolalaisen Motion Systemisn kehittämä kolmen liikkeen liikealusta, jolla kelkka kallistelee eri asentoihin maastonmuotojen mukaan. Itse kelkka on mallia Lynx RE ja se on saatu Bombardier Finlandin Rovaniemen tehtaalta. Mallinnuksien ja ajo-ohjelmiston toteutus tehtiin Kajaanin Ammattikorkeakoulussa.

Suomen ja kenties koko maailman ainoan moottorikelkkasimulaattorin ajo-ohjelmiston käsikirjoitus, projektin johtaminen, käyttöliittymät, kokoonpano ja loppukäyttäjien testikäyttö on tapahtunut Tietomaassa. Näyttelyvastaava, moottorikelkkaharrastaja Jukka Pitkänen ja näyttelyteknikko Aleksi Mella ovat Tietomaan muun henkilökunnan kanssa simulaattoria suunnitellessaan ja rakentaessaan toteuttaneet monen haaveen.

Simulaattori avattiin asiakkaille kesällä 2019 ja siitä on jo nyt tullut yksi tiedekeskuksen suosituimmista kohteista.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista