Uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Tunnista tonttisi rajat – nautitaan yhteisestä kaupunkiympäristöstä

Oulussa on paljon puistoja, lähimetsiä ja yleisiä alueita, jotka on tarkoitettu meille kaikille oululaisille virkistäytymistä varten. Siistissä ja turvallisessa ympäristössä on mukava liikkua ja oleskella yhdessä.

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut on huomannut vuosien saatossa, että yleisiä alueita on otettu luvatta omaan käyttöön. Kaupunki puuttuu jatkossa tehokkaammin tonttien levittäytymiseen yleisille alueille. Asukkaat voivat leikata nurmikkoa ja pitää puistoaluetta puhtaana. Metsäalueiden nurmettaminen, omien istutusten ja rakenteiden tekeminen sekä tontin ulkopuolisten alueiden haltuun otto ja omaisuuden säilyttäminen tontin ulkopuolella on kuitenkin kiellettyä. Huolehdithan omalta osaltasi siitä, että yleiset alueet ovat kaikkien käytettävissä siirtämällä omaisuutesi tontillesi. Esimerkiksi aidat, trampoliinit, puupinot, leikkimökit ja peräkärryt kuuluvat oman tontin puolelle.

Muistathan, että tontin omistajan tulee huolehtia katualueen siisteydestä oman tonttinsa kohdalla. Tontin haltijan velvollisuutena on pitää katu puhtaana tontin rajasta kadun keskiviivaan saakka. Asuntokaduilla tontteihin rajoittuvat katuviheralueet kuuluvat tontinomistajan tai -haltijan hoitovastuulle 3 m:n leveydeltä tonttirajasta. Yli 3 m menevästä osuudesta sekä kaupungin omistamien puisto- ja metsäalueiden kohdilla asuntokadun viherkaistan ylläpidosta vastaa alueurakoitsija.  Asuntokatujen puuston ja pensaiden hoito kuuluu kokonaisuudessaan alueurakoitsijalle riippumatta kiinteistörajoista.

Asukkaiden toivotaan huolehtivan asuinalueidensa siisteydestä ja turvallisesta ympäristöstä.

Näin tunnistat tonttisi rajat Karttatieltä

  1. Mene osoitteeseen kartta.ouka.fi
  2. Valitse taustakartaksi ilmakuva
  3. Valitse kartalla näkyvistä tiedoista kohdasta kaavoitus – kantakartta

 

Lisätietoja
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaupunginpuutarhuri Heikki Pulkkinen p. 044 703 2151, viheralueiden ylläpitovalvoja Niina Toivonen 050 453 3479, vs. asuntotoimenpäällikkö Veikko Lehtinen p. 044 703 2612

Palautteet:  https://e-kartta.ouka.fi/eFeedback/fi/Feedback/1-Asuminen%20ja%20rakentaminen

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista