Turkansaaren maalaisjoulu virittää joulun odotukseen 27.11. ja 4.12. - Uutiset ja tiedotteet - Ajankohtaista - Oulun kaupunki

Uutiset ja tiedotteet Uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Turkansaaren maalaisjoulu virittää joulun odotukseen 27.11. ja 4.12.

 

    


Nukketeatteri Sytkyt,
Juha Laukkanen

Turkansaaren ulkomuseo tarjoaa vuosittain vaihtoehdon adventtisohjon kyntämiselle kaupungin kaduilla. Joulun ajan odotuksen voi aloittaa maalaisjoulun tunnelmissa. Turkansaaren maalaisjoulu toivottaa kaikenikäiset tervetulleiksi nauttimaan perinteisestä joulun tunnelmasta ja jouluherkuista. Kynttilälyhdyt valaisevat saaren polkuja ja saattaapa tontutkin kurkistella rakennusten kulmilta perinteisellä Turkansaaren tonttukierroksella.

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina Nukketeatteri Sytkyt esiintyy perheen pienimmille museon vanhassa tunnelmallisessa navetassa kaksi kertaa. Näyttelijä Juha Laukkanen kertoo nukkesadun Sampo-pojan seikkailusta tunturiluolaan Lapin noidan Hiiden luo. Nukkenäytelmä perustuu Sakari Topeliuksen satuun Sampo Lappalainen. Esityksen kesto on 15 minuuttia se on suunnattu 3–9 -vuotiaille.

Joulunajan kirjailijavieras, oululainen Päivi Honkakoski esittelee Tervatonttu-kirjasarjan tuoreinta tulokasta sekä ensimmäisenä, että toisena adventtina Ylikärpän rakennuksen kamarissa. Uusi Tervatonttujen joulu -kirja julkaistaan juuri ensimmäisen adventin alla. Kirjan voi ostaa suoraan kirjailijalta vaikka pukinkonttiin.

Toisena adventtina pidetään yllä oululaista joulunajan perinnettä. Vuonna 2013 Tiernapoikakilpailun voittaneet Madekosken Tiernapojat esiintyvät yleisölle.

Maalaisjoulussa voi myös hiljentyä hartaudessa Turkansaaren kirkossa molempina päivinä. Molempina adventteina lauletaan myös tietysti kauneimpia joululauluja.

Jouluasuinen museoalue on avoinna 27.11. ja 4.12. kello 10–15 Hartaus kirkossa on kello 12. Pienijoulupuoti ja kahvila palvelee asiakkaita aukioloajan. Museoalueella on vapaa pääsy. Nukketeatteriesityksen pääsymaksu on
4 euroa (0–3 v. ilmaiseksi).

Tervetuloa maalaisjouluun!

Turkansaaren joulun tarkempi ohjelma


Katso myös

Ilmoitukset ja kuulutukset

Nähtävillä

Tarjouspyynnöt

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista