Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Tutustu Oulun taidemuseon taidehankintoihin virtuaalisesti

Nyt on mahdollista tutustua Oulun taidemuseon kokoelmahankintoihin ja niiden taustoihin myös virtuaalisesti. Taidemuseon kotisivuille on linkitetty vuosien 2016–18 teoshankintojen esittelykuvat ja -tekstit. Sivustolle päivitetään myöhemmin lisää vuotuisia esittelykokonaisuuksia. Tutustu sivustoon.

Oulun taidemuseo tallentaa ja säilyttää kuvataidetta tulevia sukupolvia varten. Se hankkii kokoelmiinsa pohjoispohjalaista ja valtakunnallista kuvataidetta. Pienempiä teemallisia hankintakokonaisuuksia ovat julkinen taide, naivistinen kuvataide, pohjoisuus ja taiteilijoiden omakuvat. Tavoitteena on kuvataiteen ja visuaalisen kulttuurin tuntemuksen edistäminen ja välittäminen.

Oulun kaupunki myöntää kuvataidehankintoihin vuotuisen erillismäärärahan, jonka suuruus vaihtelee. Taidemuseon kokoelmaan hankitaan eri aikakausien kuvataiteen tekemisen muotoja ja ilmiöitä. Näitä teoksia esitellään valtakunnallisissa ja kansainvälisissä museonäyttelyissä. Oulun kaupungin kokoelmaan tallennetut taideteokset ovat sijoitettuna julkisiin rakennuksiin ja ympäristöihin, joten ne ovat yhteisön nähtävillä.

Hanna Kanto, Jeanne d’Arc, 2016. Kuva: Mika Friman.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista