Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Uimahalli ja muita sisäliikuntapaikkoja avataan vaiheittain 1.6. lähtien

Oulun kaupungin ylläpitämiä sisäliikuntapaikkoja avataan maanantaista 1.6.2020 alkaen. Avaaminen tehdään porrastetusti.

1.6.2020 avautuvat Oulun uimahalli, Urheilutalo, Kasarmin liikuntasali, Värtön liikuntahalli, palolaitoksen liikuntatilat, Heinäpään jalkapallohalli ja Ylikiimingin kuntosali. 

3.8.2020 avautuvat Raatin uimahalli, Jatulin liikuntakeskus, Oulunsalon liikuntakeskus ja Linnanmaan jäähalli. Oulun jäähalli avataan 20.7., Yli-Iin Vorelli 17.8., kaupunginsairaalan HUR-kuntosali 1.9., Linnanmaan liikuntahalli 7.9., ja Ouluhalli 14.9.

Varatut vuorot lähtevät pyörimään normaalisti kussakin paikassa niiden avauduttua. Koulujen liikuntasalien varatut vuorot ovat käytettävissä 1.6. lähtien.

Uimahalli aukeaa erityisjärjestelyin

Oulun uimahalli Raksilassa aukeaa kokoontumisrajoitukset, turvaetäisyydet ja korotettu hygieniataso huomioiden 1.6.2020.

Sisääntulijoiden määrää rajoitetaan siten, että allastilojen pukutiloihin pääsee maksimissaan 150 henkilöä/puoli. Normaaliolosuhteissa pukukaappikapasiteetti on 250 pukukaappia/puoli. Kävijämäärän rajaamisella mahdollistetaan turvaetäisyyksien pitäminen. Jotta mahdollisimman moni pääsisi uimaan kapasiteetin pienentämisestä huolimatta, uimahallissa on käytössä 1,5 tunnin aikarajasuositus. Kävijöiden määrää ja turvaetäisyyksien noudattamista seurataan tehostetusti.

Saunat eivät ole toistaiseksi käytössä. Samoin vesivoimisteluja ja uimakouluja ei toistaiseksi järjestetä. Allasveden klooripitoisuutta nostetaan hieman koronaepidemian johdosta.

Ethän tule sairaana

Uimahalleissa ja muissa sisäliikuntapaikoissa siivousta tehostetaan normaalitilanteeseen nähden. Turvaetäisyyksistä tulee huolehtia niin kassoilla jonotettaessa kuin liikuntapaikoissa muutoinkin. Maksettaessa on suositeltavaa käyttää kortti- ja lähimaksua käteisen sijasta.

Kuntosaleilla käyttäjien tulee pyyhkiä kuntoilulaitteet ja -välineet käytön jälkeen. Käsiä tulee pestä tai desinfioida tavallista useammin. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat ohjeita. Hygienia- ja muiden ohjeiden tarkoituksena on ehkäistä viruksen leviäminen. Muistathan, että sairaana tai flunssaisena liikuntapaikoille saapuminen on ehdottomasti kielletty. 

Oulun uimahalli Raksilassa

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista