Uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Uusi verkkopalvelu ikäihmisten ja vammaisten arkea helpottamaan

Oululaiset voivat nyt arvioida verkossa mahdollisuuttaan saada henkilökohtaista apua, omaishoidon tukea ja liikkumista tukevia palveluita, kuten kuljetuspalveluita. Palveluarvion voi tehdä itselleen, omaiselleen tai asiakkaalle. Uudella verkkoasioinnin palvelulla pyritään helpottamaan ikäihmisten ja vammaisten arkea.

Palveluarvion voi tehdä osoitteessa omaolo.fi sekä kaupungin sivuilla ouka.fi/ikaantyneet ja ouka.fi/oulu/vammaisuus. Vastaaminen on vaivatonta. Järjestelmä opastaa täyttäjää vaihe vaiheelta, eikä kirjautumista tarvita tässä vaiheessa. Palveluarviokysely antaa toimintasuosituksen ja lisätietoa saatavista palveluista.

”Jos toimintakyky on heikentynyt, sitä voi ruveta miettimään, onko mahdollista saada apua esimerkiksi kulkemisiin kodin ulkopuolella tai kodin askareisiin. Omaolossa voi itse testata, onko apua mahdollista saada. Siinä asiaa lähestytään kysymyksillä, jotka auttavat miettimään asioita oikeasta näkökulmasta”, kertoo palvelun kehittämisessä mukana ollut asiakas Tiina Logren.

Palvelua silloin kun parhaiten sopii

”Tänä päivänä monet haluavat hoitaa asioitaan sähköisesti. Se on usein nopeaa ja asian saa vireille vaikka illalla. Kulkemisen osalta Omaolosta saa myös muita vinkkejä, esimerkiksi Onni-kyydeistä, jos kuljetuspalvelu ei ole vielä ajankohtainen”, Logren arvioi.

Palvelua kehitetään edelleen. Palautetta pääsee antamaan palveluarvion täyttämisen jälkeen. Palveluarviot ovat osa valtakunnallista Omaolo-palvelua.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista