Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Varhaiskasvatuksen tarve yllätti - Hiukkavaarassa eniten pulaa päiväkotipaikoista

Varhaiskasvatuksen palveluohjauksessa järjestellään parhaillaan syksyn päiväkotiryhmiä. Varhaiskasvatuspaikoista on tällä hetkellä pulaa Haukiputaalla, Oulunsalossa ja erityisesti Hiukkavaarassa.

Päiväkotipaikkojen tarpeeseen on jo hankittu lisätiloja ja perustettu lisäryhmiä. Soittajankankaan päiväkodille avataan väliaikaisesti neljän lapsiryhmän etäpiste Tuiraan osoitteeseen Laanilantie 6. Lisäksi lisäryhmiä tulee ainakin Haapalehdon päiväkotiin, Myllyojan päiväkotiin ja Kiimingin entisen kunnantalon tiloihin. Hiukkavaaraan valmistuu vuoden 2022 aikana uusi tilaelementtipäiväkoti. Elokuusta 2021 alkaen edellä mainittuihin tilapäisryhmiin sijoitetut lapset saavat automaattisesti paikat tästä uudesta päiväkodista.

Myös Oulunsaloon saadaan elokuusta alkaen yksi ryhmätila lisää osoitteeseen Opintie 2.

Varhaiskasvatuksen palvelutarpeen kasvu on ollut yllättävän voimakasta. Viime vuoden elokuussa tuli voimaan lakimuutos, jonka mukaan kaikilla lapsilla on oikeus kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen. Tämän seurauksena lapsia on siirtynyt osa-aikaisilta paikoilta ja kerhoryhmistä päiväkotien kokopäiväryhmiin.

Lapsia on syntynyt Oulussa ennakoitua enemmän, ja myös alle kolmevuotiaita lapsia on varhaiskasvatuksessa aiempaa enemmän.  Alle kolmevuotiaiden ryhmäkoko on pienempi, joten uusia lapsia on voitu ottaa aiempaa vähemmän päiväkoteihin.

Oulu on valittu mukaan kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun ensi elokuusta lähtien. Esiopetuskokeilu tuo palveluiden piiriin lapsia, jotka eivät ole aiemmin olleet varhaiskasvatuksessa tai ovat olleet kerhoryhmissä. Hiukkavaaran alue ja Oulunsalo eivät ole mukana kokeilussa, mutta niiden lähialueiden päiväkoteja on mukana, jonka takia ne eivät pysty vastaanottamaan ruuhka-alueiden lapsia.

Pahoittelemme, että emme ole täysin pystyneet vastaamaan kysynnän kasvuun näin nopealla aikataululla. Toivomme perheiltä kärsivällisyyttä. Päiväkotien johtajat jatkavat edelleen päiväkotipaikkojen järjestelyä.

Miia Kemppi
Oulun kaupungin varhaiskasvatusjohtaja

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista