Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Noin puolet päiväkodeista avoinna koko kesän

Hallitus päätti 29.4.2020, että varhaiskasvatusta koskevat koronapandemiaan liittyvät rajoitukset poistuvat 14.5. alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että perheet voivat tuoda lapsensa päiväkotiin niin halutessaan. 

Kaupungin päiväkodit ja perhepäivähoito palvelevat perheitä koko kesän. Päiväkodit voivat tarvittaessa yhdistää toimintaansa. Toiminta järjestetään kuitenkin niin, että lasten ja henkilöstön on mahdollista toimia väljissä tiloissa ja kaikille pienryhmille on riittävästi tilaa.

Aikaisempina vuosina on heinäkuussa järjestetty päivystysluontoista palvelua muutamassa päiväkodissa/alue. Tällaista keskitystä ei nyt tehdä vaan noin puolet kunnallisista päiväkodeista on avoinna koko kesäkauden toukokuun puolivälistä elokuun alkuun.

Perhepäivähoidossa toimintaa supistetaan hoitajien lomien aikana.

Yksityiset palveluntuottajat tiedottavat asiakasperheitään yksikkönsä aukiolopoikkeuksista ja yksityisten päiväkotien kesäpäivystyksestä.

Varhaiskasvatuksen toimintasuunnitelma on laadittu ajalle 18.5. - 31.7 2020. Päiväkoteihin voi tulla muutoksia lasten määrän muuttuessa.

Katso kesällä avoinna olevat päiväkodit tästä. 

Kaikilla alueilla avoimet kerhot ja perheryhmät jatkavat toimintaansa vasta tulevana syksynä erikseen tiedotettavalla aikataululla.

Varhaiskasvatuksesta voi saada useamman maksuttoman jakson kevään ja kesän aikana

Kevään ja kesän aikana ei poissaolon ajalta peritä asiakasmaksua niiltä perheiltä, jotka hoitavat lapsensa kotona yhtäjaksoisesti vähintään neljän viikon ajan. Poissaolo voi olla maksutonta ajalla 1.4. - 31.8.2020.

Vähintään neljän viikon yhtäjaksoisia poissaolojaksoja voi olla useampia kevään ja kesän aikana. Kaikki nämä jaksot ovat maksuttomia.

Lue lisää poissaolon vaikutuksesta asiakasmaksuihin.
 

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista