Uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Vielä ehdit mukaan Etelä-Korean olympialaisiin!

Oulun yliopistolla kehitettyä 5G-teknologiaa testataan parhaillaan Etelä-Korean talviolympialaisissa. Oululaisilla on mahdollisuus olla mukana kokeilussa, kun Koreassa ja Suomessa olevat verkot yhdistetään ja elämys tarjotaan virtuaalilasien kautta yli mannerten kaupunginkirjaston Tapahtumatila Laituriin.

Aitiopaikat Koreaan on varattu Oulun kaupunkilaisille kaupunginkirjaston Tapahtumatila Laituriin 20.–22. helmikuuta kello 9–17. Tuolloin Oulun 5G-ympäristö on toiminnassa Korean talviolympialaisten yhteydessä järjestettävillä teknologiamessuilla Gangneungissa, aivan jäälajien suorituspaikkojen tuntumassa. Tarjolla on 360-näkymiä ja lisättyä todellisuutta eli aitoja virtuaalikokemuksia.

Kokeilun tarkoituksena on havainnollistaa, miten 5G yhdistettynä virtuaalitodellisuuteen mahdollistaa suuren kapasiteetin vaativat palvelut ja samalla digitaalista vuorovaikutusta ympäröivän maailman kanssa etäisyyksien yli. Yhteys vaatii äärimmäistä tietoliikennekapasiteettia, jota Oulussa on tieteellisen tutkimuksen avulla kehitetty. Etelä-Koreasta käsin voi esimerkiksi säätää revontulien sävyjä valoinstallaatiossa, joka on rakennettu Ouluun, 14000 kilometrin päähän.

5G-mobiiliverkko on nykyisiä verkkoja nopeampi, viiveettömämpi ja luotettavampi, mikä mahdollistaa esimerkiksi itseohjautuvat autot tai kirurgin tekemän etäleikkauksen. Verkkoon voi myös liittää entistä suurempia määriä verkkoon kytkettäviä laitteita.

5G-palveluiden demonstrointi Etelä-Korean talviolympialaisissa toteutetaan Oulun yliopiston ja Nokia Bell Labsin muodostaman yhteisen Nokia Bell Labs and University of Oulu Joint Center for Future Connectivity -tutkimuskeskuksen sekä EU:n rahoittaman 5GChampion-tutkimushankkeen yhteistyönä.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista