Uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Viheralueiden kesäkukat - silmäniloa pitkälle syksyyn

Kesäkuun alussa kesäkukat istutetaan mahdollisimman nopeasti kaupunkilaisten ihasteltavaksi. Tälle kesälle niitä istutetaan Oulun alueen viheralueille yhteensä n. 11 000 kpl.

​Kaupungintalon kesäkukkaryhmässä on yli 2100 kukkaa

Hallituspuiston kesäkukkaryhmä on I-luokan hoitoalueen näkyvin viherkohde, jonka tekeminen vaatii taitoa sekä suunnittelijalta että toteuttajalta. Istutusten valmistelu aloitetaan jo edellisenä syksynä, jolloin kasvit varataan taimitarhoilta. Tälle kesälle kaupungintalon kesäkukkaryhmään istutettiin yli 2100 kukkaa.

Kaupungintalon edustan tulppaaniryhmää

 

Istutusten suunnittelu ja töiden johtaminen on Teklin omaa työtä

Hallituspuiston kesäkukkien istutustyö sujui tänä vuonna ripeästi. Istutussuunnitelman oli laatinut Tekli:n puutarhuri. Töiden suunnitelmanmukaisesta johtamisesta, sujuvuudesta ja valvonnasta vastasi myös Teklin oma puutarhuri. Massiivisen kasvimäärän istuttaminen määräajassa vaatii henkilöstöresursseja, johon helpotusta tuovat muutaman vakinaisen työntekijän lisäksi suurelta osin kesätyöllistetyt, sisältäen määräaikaisia työntekijöitä, työharjoittelijoita, työssäoppijoita ja viheralanharjoittelijoita. Oulun tekninen liikelaitos onkin alueen merkittävä kesätyöllistäjä ja opiskelijoiden näyttö- ja päättötöiden valvoja.

Kukat tilataan jo vuosi ennen istutusta

Kukkien hankinnasta päätetään ja sovitaan edeltävänä vuonna. Kesäkukat saapuivat tiistaina 5.6 ja keskiviikkona 6.6 oltiin jo täydessä työn touhussa istuttamassa Hallituspuiston ja muiden maaryhmien kesäkukkia. Kesäkukkien istuttaminen maaryhmiin ja istutuslaatikoihin on hyvä käytännön kokemus- ja oppimistilaisuus viheralalle aikoville, siksi esim. kaupungintalon edustan kesäkukkaryhmä toteutettiin useilla käsipareilla. Nopealla istutussuorituksella varmistetaan kukkaryhmän tasainen ja laadukas kasvusto. Ryhmään asennettiin myös harjateräskehikoita, joihin tuli köynnöstäviä kesäkukkia. Lisäksi kastelujärjestelmän asentaminen talven jäljiltä oli oma erillinen työvaiheensa.

Kukkaloisto säilyy pitkälle syksyyn

Kesäkukat lähtevät nyt rehevöitymään ja kukkimaan päästessään kasvamaan vapaampaan tilaan maaryhmiin ja kukkalaatikoihin. Kastelusta ja lannoittamisesta huolehditaan pitkin kesää, jotta kasvu ja kukkaloisto säilyy hyvän näköisenä koko kesän pitkälle syksyyn.

Lue lisää Ympäristön ylläpitopalveluiden kesään valmistautumisesta: Ympäristön ylläpitopalveluita hoitoalueet työllistää läpi vuoden

 

Kesäterveisin

Oulun tekninen liikelaitos, Ympäristön ylläpitopalvelut

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista