Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun Asemakeskuksen suunnittelu on alkanut

Oulun kaupunki on yhteistyössä VR Yhtymän, Liikenneviraston ja Senaatti Kiinteistöjen kanssa aloittanut esisuunnittelun nykyiselle rautatieasemalle ja linja-autoasemalle sekä niiden ympäristöön. Alustava tarkastelualue on Kainuuntien ja Kajaanintien sekä Ratakadun ja Rautatiekadun rajaama alue. Alueen rajausta tarkennetaan suunnittelun edetessä.

Tavoitteena on suunnitella alueelle monipuolinen liikenteen, työpaikkojen, palvelujen ja asumisen keskus. Liikenteellisesti aluetta kehitetään valtakunnalliseksi matkakeskukseksi matkustajien palvelutason parantamiseksi sekä alueen roolia Oulun julkisen liikenteen keskeisenä solmukohtana vahvistetaan. Tavoitteena on myös maankäytön merkittävä tehostaminen.

Esisuunnittelu käynnistyi vuoden 2014 loppupuolella toiminnallisen konseptin ja selvitysten laatimisella. Selvitykset tähtäävät arkkitehtuuri- ja asiantuntijakilpailun järjestämiseen vuoden 2015 loppupuolella. Selvityksistä on käynnissä Oikeus- ja poliisitalon riskianalyysi, kaupallinen selvitys, käyttäjätarveselvitys ja henkilöratapihaselvitys.

Käyttäjätarveselvitys toteutetaan internet – kyselynä, ja siihen voi vastata Oulun asemakeskuksen internet – sivuilla www.ouka.fi/oulu/asemakeskus/

"Muotoja ja puolia" – seminaari järjestetään ke 22.4.2015 klo 15 alkaen, Ympäristötalossa kahvila Leeta, Solistinkatu 2. Seminaarin aiheena on Oulun asemakeskus.  Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Pohjois-Suomen SAFA:n, Yle:n ja sanomalehti Kalevan kanssa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, asemakaavoitus, kaavoitusarkkitehti Uki Lahtinen p. 044 703 2427, uki.lahtinen(at)ouka.fi

Jakolinkki