Koulumatkat Koulumatkat

Niille oppilaille, jotka tulevat kouluun joko pyörällä ja/tai jalkaisin toivoisimme, että te vanhemmat  olisitte aktiivisia ja muistuttaisitte lapsia turvallisesta ja oikeasta kulkemistavasta sekä miettisitte  koulumatkoille parasta mahdollista reittiä. Koulun ja kodin yhteistyöllä saamme lasten koulumatkat  mahdollisimman turvallisiksi.
 
  • Ukkolankujaa ja erityisesti koulumme keittiön päädystä tulevaa tietä (joka on yksisuuntainen) ei enää käytetä, sillä niiden kautta kulkee koulumme autoliikenne.
  • Pyörillä kulkeville oppilaille suosittelemme pyöräilykypärän käyttöä, sillä sen merkitys mahdollisissa vahinkotilanteissa on merkittävä. Polkupyörien kuntoa olisi myös syytä tarkkailla säännöllisesti.
  • Koululla pyörät laitetaan siististi niille varatulle alueelle pyörätelineisiin.
  • Huolehtikaa myös, että oppilaalla on pimeään aikaan heijastin ja pyörässä toimiva valaisin.
 
Mikäli kuljetatte lastanne kouluun omalla autolla, niin muistattehan, että koulun piha-alueelle ei  saa ajaa. Toivomme myös, että lasten "kuskaaminen" olisi mahdollisimman vähäistä (huom.  arkiliikunnan merkitys)!
Mikäli tuotte kuitenkin lapsenne autolla kouluun, jättäkää hänet  Asemakylänraitin levikkeelle (ei kuitenkaan portin kohdalle).
HUOM: Jokikylässä lapset jätetään Jokikyläntien levikkeelle.
 
Koulukuljetuksissa oleville oppilaille on kaksi vaihtoehtoa: Koskilinjat tai Oulun taksipalvelut (OTP).
Näissä kummassakin on voimassa samat perussäännöt eli ajoissa paikalle ja turvavyöt kiinni, sekä  kohtelias ja turvallinen toiminta ajoneuvoissa ollessa ja niistä poistuessa.
  • Koskilinjoilla käytetään bussia nro 38
  • OTPn pikkubussien aikataulut tiedotetaan WILMAn kautta
Turvallista koulumatkaa kaikille!