Koululiikunta

Liikuntavarusteet:

Jotta liikkuminen olisi virkistävää ja terveellistä, pitää oppilaalla olla liikuntatunneilla asianmukainen vaatetus ja riittävät varusteet. Ulkoliikuntavarusteisiin kuuluvat lenkkikengät, joustavat housut ja takki (verryttelypuku on käyttökelpoisin). Kylmällä ilmalla tarvitaan lisäksi päähine ja käsineet. Suunnistustunneilla lisävarusteina voi olla kumisaappaat tai muut kosteutta kestävät kengät. Sisäliikuntavarusteena ovat urheiluhousut ja –paita ja pyyhe. Toivottavaa olisi, että 3.-6. luokkalaisilla olisi sisäpelikengät.   
 
Peseytyminen:
Omasta henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminen kuuluu myös liikuntaan. Sisäliikuntatuntien sekä aamun kaksoistuntien jälkeen oppilaat käyvät suihkussa, joten oppilailla on aina tuolloin oltava mukana pyyheliina ja vaihtovaatteet.   
 
Sairaudet ja poissaolot:
Mikäli oppilaalla on jokin liikuntatunneilla mukanaoloon vaikuttava pitkäaikainen sairaus, vanhemmat ilmoittavat siitä opettajalle, jotta asia voidaan huomioida liikuntatunnin ohjelmassa. Tilapäiset sairaudet, liikuntarajoitteet sekä toipilasaika otetaan huomioon oppilaan liikuntatunnin ohjelmassa erityistehtävin. Sairauksista, liikuntarajoitteista sekä poissaoloista ilmoitetaan opettajalle esim. Wilman kautta.