In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Piispan kanssa sauvakävelylle, apostolin kyydillä kirkkoon

Lauantaina 30.8. ja sunnuntaina 31.8. voi osallistua Oulun tuomiokapitulin ja Oulun ev.lut. seurakuntien järjestämiin kävelytempauksiin. Tapahtumat ovat osa Koko Oulu askeltaa – maailman ympäri -liikuntakampanjaa, jossa kerätään askelia maailman ympäri.

Koko perheen kävely

Lauantaina 30.8. sauvakävellään jo kahdeksannen kerran piispa Samuel Salmen johdolla Oulun merellisissä kaupunkimaisemissa.

Piispansauvakävely starttaa kello 11 Oulun kaupunginteatterin edustalta. Tapahtuman avaa apulaisjohtaja Pekka Asikainen Kirkkohallituksesta. Lisäksi kuullaan piispa Samuel Salmen, lapsiasianvaltuutettu Tuomas Kurttilan, teatterinjohtaja Kari-Pekka Toivosen ja näyttelijä Merja Larivaaran tervehdykset. Oulun Tarmon vetämän alkuverryttelyn jälkeen lähdetään matkaan.

Reittejä on puolesta kilometristä kymmeneen kilometriin. Tapahtuma-alueella on kävelyn lisäksi myös muuta ohjelmaa koko perheelle. Tapahtuman ohjelma löytyy osoitteesta www.oulunhiippakunta.evl.fi/tapahtumia/piispansauvakavely-2014. Tapahtuma on maksuton.

Pieni pyhiinvaellus apostolin kyydillä

Sunnuntaina 31.8. kannustetaan kaikkia tulemaan kävellen jumalanpalvelukseen. Elokuun viimeisenä päivänä on Oulun ev.lut. seurakuntien kirkoissa, kappeleissa ja seurakuntataloissa yhteensä 16 jumalanpalvelusta – ensimmäiset aamukymmeneltä ja viimeinen iltakuudelta.

"Kirkkomatka apostolin kyydillä on ikään kuin pieni pyhiinvaellus", kuvailee Karjasillan seurakunnan kirkkoherra, lääninrovasti Juhani Lavanko.

Jumalanpalvelusten paikat ja ajat löytyvät Oulun seurakuntien tapahtumakalenterista osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/jumalanpalvelukset_tapahtumat.

Kertyneet kävelymatkat niin Piispansauvakävelyssä kuin kirkkoon kävelyssä voi ilmoittaa joko kävelykortilla tai netissä osoitteessa www.ouka.fi/ouluaskeltaa. Kävelykortteja on jaossa ennakkoon kirkkoherranvirastoissa, lauantaina Piispansauvakävelyssä ja sunnuntaina kirkoissa. Kortin voi palauttaa paikan päällä tapahtumien jälkeen.

Koko kaupungin liikuntakampanja

Koko Oulu askeltaa – maailman ympärion Oulun kaupungin liikuntapalvelujen järjestämä arkiaktiivisuutta lisäävä liikuntakampanja, jonka tavoitteena on innostaa oululaisia lisäämään arjessa liikkumista. Kampanja toteutetaan yhteistyötahojen kanssa 16.–31.8.2014.

Liikuntakampanjan päätapahtuma järjestetään Rotuaarilla 27.8. kello 10–14. Kaikkien liikuntakampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan pääpalkintona kuumailmapallolento sekä 50 askelmittaria ja 50 aktiivisuusmittaria.

Lisätietoja:

Piispansauvakävely: Hannele Salmi, Oulun tuomiokapituli, p. 040 735 8451
www.oulunhiippakunta.evl.fi/tapahtumia/piispansauvakavely-2014/

Kirkkoon apostolin kyydillä: Juhani Lavanko, Karjasillan seurakunnan kirkkoherra, p. 040 548 0704
www.oulunseurakunnat.fi/jumalanpalvelukset_tapahtumat
.

Koko Oulu askeltaa – maailman ympäri: www.ouka.fi/ouluaskeltaa

Jakolinkki