Asunnottomien yötä vietetään Rotuaarin lavalla 17.10. - Ajankohtaista - Asuminen ja rakentaminen - Asuminen ja rakentaminen - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Asunnottomien yötä vietetään Rotuaarin lavalla 17.10.

Asunnottomien yötä vietetään maanantaina 17.10. klo 16 - 22 Rotuaarin lavalla, jossa yhteistyöverkoston työntekijät ja vapaaehtoiset ovat keskustelemassa asunnottomuudesta, syrjäytymisestä ja sosiaalisesta huono-osaisuudesta. Tapahtuman yhteydessä järjestetään Kinttaat kaverille -vaatekeräys, jossa kerätään miesten lämpimiä takkeja, kaulahuiveja, päähineitä ja käsineitä. Vaatteita lahjoitetaan tapahtuman aikana niitä tarvitseville. Loput lahjoitetaan Kenttätien palvelukeskukseen. Lahjoituksia vastaanotetaan Asunnottomien yössä Rotuaarin lavan edessä sekä ennakkoon Kumppanuuskeskuksen neuvontapisteessä (Kansankatu 53, Oulu) ajalla 3.10.-17.10.2016 (ma-to 9–15, pe 9–14).

Vuosien 2008–2015 aikana asunnottomien tilanne Oulussa on parantunut. Oululaisille asunnottomille tarkoitetussa Kenttätien palvelukeskuksessa asiakkaiden asumisjaksot ovat viime vuosien aikana lyhentyneet. Perinteiset päihdeongelmaiset ovat pääosin siirtyneet Kenttätien sosiaalisen kuntoutuksen turvin muiden palveluiden piiriin. Tilalle tulleet uudet asiakkaat ovat entistä nuorempia ja moniongelmaisempia. Tänä vuonna päihdeasumispalveluiden piirissä on ollut lokakuun alkuun mennessä noin 130 kuntalaista.

Asunnottomien yön järjestää Oulun päihdetyön yhteistyöverkosto, jossa on osallistujia kaupungin hyvinvointipalveluista, seurakunnista ja järjestöistä. Tapahtuma järjestetään toista kertaa, ja sen taustalla on kansalaisliike Asunnottomien yö (www.asunnottomienyo.fi) sekä maailmanlaajuinen YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen päivä.

 

 


Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2,
  • Postiosoite postal PL 32 90015 90140 Oulu
  • Puhelin Vaihde work 08 558 410 work
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.