Asuminen Oulussa


 ""

Oulussa on tarjolla on runsaasti erilaisia asumisvaihtoehtoja – omistusasuntoja, vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja eri puolilla kaupunkia niin kerros- kuin pientaloissakin. Ouluun valmistuu vuosittain noin 1900 uutta asuntoa.

 

Vuokra-asuminen

Vuokra-asuntoja on sekä vapaarahoitteisia että valtion tuella rakennettuja. Valtion tukemiin ARA-asuntoihin asukkaat valitaan hakijan asunnontarpeen, tulojen ja varallisuuden perusteella. Kaupungin lisäksi vuokra-asuntoja tarjoavat monet yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt.

Vuokra-asunnot

 

Asumisoikeusasuminen

Asumisoikeus on vaihtoehto asunnon vuokraamiselle ja omistamiselle. Se on asumismuoto, jossa asukkaalla on asumisoikeus yhtiön omistamaan asuntoon. Asumisoikeuden saaja maksaa yhtiölle asumisoikeusmaksun ja kuukausittain käyttövastiketta. Pois muuttaessa asukkaalle palautetaan asumisoikeusmaksu rakennuskustannusindeksillä korotettuna. Asukas ei voi lunastaa asuntoa omakseen, mutta asukkaalla on pysyvä asumisturva.

Asumisoikeusasunnot

 

Omistusasuminen

Myynnissä olevia omistusasuntoja voi etsiä rakennuttajien ja kiinteistönvälittäjien sivuilta sekä muista verkkopalveluista.

Oulun kaupunki tarjoaa tontteja asukkaille ja yrityksille. Omakotitontteja voivat hakea kaikki tonteista omiin asumistarpeisiin kiinnostuneet yksityishenkilöt ja perheet.

Omakotitontit

 

Asumisneuvonta

Asumiseen liittyvissä kysymyksissä (esim. vuokra-asunnon hankinta ja asumismenojen maksuvaikeudet) voit olla yhteyksissä Oulun kaupungin asumisneuvontaan tai vuokrataloyhtiöiden asumisneuvontaan joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Asumisneuvonta

 

Asunnon hakeminen

Asunnon hakemista ja muuttoa on syytä suunnitella huolellisesti etukäteen. Kun mietit asunnon hakemista, kannattaa omaa maksukykyä ja asunnon vuokratasoa arvioida tarkoin.

Asunnon hakijalle

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work 08 558 410 vaihde
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Asumisneuvonta

Maksuton asumisneuvonta palvelee asumiseen liittyvissä kysymyksissä.