Avustukset ja lainat


Korjausavustuksia sekä erityisryhmien investointiavustuksia myönnetään valtion talousarviossa päätettävän määrärahan puitteissa.

Korjausavustusten käsittely on siirtynyt vuoden 2017 alusta lähtien Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle (ARA). Avustuksia myönnetään iäkkään ja vammaisen henkilön asuntojen korjauksiin sekä taloyhtiöille hissin rakentamiseen ja esteettömyyden parantamiseen. 

Oulun kaupunki myöntää omaa hissiavustusta valtionavustuksen lisäksi. Avustusta myönnetään enintään 20 prosenttia kustannuksista määrärahan puitteissa. 

Korjausavustuksilla on jatkuva hakuaika. 

Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että korjaustöitä ei ole aloitettu ennen avustuspäätöstä tai ennakkoaloituslupaa.

Lisätietoa:

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

Ajankohtaista

< Takaisin

Esteetön kuunteluympäristö -seminaari 16.10.

Kuuloliitto viettää esteettömyyden teemavuotta, jonka suojelijana on presidentti Tarja Halonen. Teemavuotena tuodaan monipuolisesti esille kuunteluympäristön esteettömyyttä ja saavutettavuutta. Kutsumme Teidät Oulussa järjestettävään Esteetön kuunteluympäristö -seminaariin tiistaina 16.10.2018.

Kuuluuko - miten teemme esteettömän kuunteluympäristön?

  • Seminaari ammattilaisille: 16.10. klo 12–16 Oulun pääkirjasto, Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3 - ILMOITTAUTUMINEN (zef)

Iltapäivän seminaari on tarkoitettu kaikille Oulun seudulla työskenteleville ammattilaisille, jotka suunnittelevat ja vastaavat erilaisten tilojen kuunteluympäristöistä.

Kuuluuko - sinulle, minulle, meille?

  • Kaikille avoin tilaisuus: 16.10. klo 17.30–20 Aleksinkulma, Aleksanterinkatu 9 - ILMOITTAUTUMINEN (zef)

Iltatilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki esteettömästä kuunteluympäristöstä kiinnostuneet.

Seminaariohjelma (pdf)

WHO:n mukaan 15 % väestöstä kärsii jonkinasteisesta kuulonalenemasta. Esteetön kuunteluympäristö tarkoittaa hyvää akustiikkaa, taustamelun vähäisyyttä, kuuntelemista helpottavia äänensiirtojärjestelmiä sekä tietoa myös visuaalisessa muodossa.

Hyvä ääniympäristö edistää kommunikointia, toteaa Kuuloliiton erityisasiantuntija, arkkitehti Jukka Rasa. Hänen mukaansa hälyisissä tiloissa ja huonoissa kuunteluympäristöissä viestin vastaanottaminen hankaloituu eivätkä kuulokojeetkaan auta erottelemaan ääniä toisistaan.

Seminaarille on tarvetta, koska kansalaisilta tulee palautetta erilaisten kokoontumistilojen kuunteluympäristöjen haasteellisuudesta. Useissa tiloissa on haitallista kaikua, häiriöääniä tai puutteellinen äänentoisto. Lisäksi monessa tilassa on induktiosilmukasta kertova merkki, mutta kuitenkaan silmukkajärjestelmä ei toimi käytännössä.

Seminaarin järjestävät Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Kuuloliitto ry, Oulun Seudun Kuulo ry ja Qlu Oy.

Lisätietoja:
Oulun kaupungin esteettömyyskoordinaattori Jaana Solasvuo, p. 040 653 5829, jaana.solasvuo@ouka.fi
Kuuloliiton kuntoutussihteeri Tiina-Maija Leinonen, p. 0400 168 164, tiina-maija.leinonen@kuuloliitto.fi

 

Jakolinkki

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work 08 558 410 vaihde
    cell 044 703 2618 asumisen asiantuntija
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Linkki ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmaan

 

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset