Avustukset ja lainat


Korjausavustuksia sekä erityisryhmien investointiavustuksia myönnetään valtion talousarviossa päätettävän määrärahan puitteissa.

Korjausavustusten käsittely on siirtynyt vuoden 2017 alusta lähtien Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle (ARA). Avustuksia myönnetään iäkkään ja vammaisen henkilön asuntojen korjauksiin sekä taloyhtiöille hissin rakentamiseen ja esteettömyyden parantamiseen. 

Oulun kaupunki myöntää omaa hissiavustusta valtionavustuksen lisäksi. Avustusta myönnetään enintään 20 prosenttia kustannuksista määrärahan puitteissa. 

Korjausavustuksilla on jatkuva hakuaika. 

Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että korjaustöitä ei ole aloitettu ennen avustuspäätöstä tai ennakkoaloituslupaa.

Lisätietoa:

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

Ajankohtaista

< Takaisin

Allas Sea Pool rakennussuunnitelmat valmiina

Allas Sea Pool

Allas Sea Pool hanke etenee Oulussa monen eri tahon yhteistyönä. Kaupungin viranomaistahojen kanssa on valmisteltu hankkeeseen liittyviä lupa-anomuksia ja rakentamisen parasta mahdollista sijoittumista kaupunkikuvaan. Rakennussuunnitelmat ovat nyt valmiina esiteltäväksi.  Hankkeen arkkitehtuurisuunnittelusta vastaava pääsuunnittelija Anssi Lassila OOPEAA:lta kertoo, että Oulun uusi Allas on huolellisesti suunniteltu siten, että se luo urbaanin kaupunkitilan jatkumon veden äärelle ja tarjoaa kaupunkilaisille mahdollisuuden kokea kaupungin merellisyys uudella tavalla. Suunnitelma käsittää 3 allasta, 2 saunaa ja erillisen ravintolarakennuksen kokoontumistiloineen. Altaiden tarjoama mahdollisuus aktiiviseen liikkumiseen yhdistyy kokonaisuudessa sosiaalisen kanssakäymisen ja yhdessäoloon.

Allas Sea Poolin suunnittelussa huomioidaan kaupungin strategiassa painotettu merellisyyden vaatimus. Yhtenä osatekijänä tässä kokonaisuudessa on alueen venepaikkojen hyvä sijoittuminen ja palveluiden saavutettavuus. Altaan välittömään läheisyyteen tulee sekä koti- että vierasvenepaikkoja. Tavoitteena on, että Allas Sea Poolin palveluiden kautta pystytään palvelemaan myös veneilijöitä entistä paremmin. Alueen kajakkivuokraus ja SUP-lautatoiminta pyritään ottamaan yhteistyössä hyvin huomioon ja laajempaan markkinointiin. Toritoiminnan kanssa yhteistyö on yksi keskeinen osa merellisyyden kehittämisessä.

Ensimmäisissä keskusteluissa on avattu yhteistyöajatuksia myös Oulun suurtapahtumien suuntaan. Allas Sea Poolin toimintaa voidaan liittää monen suuremman ja pienemmän oululaisen tapahtuman oheen mukavalla, kävijöitä palvelevalla tavalla. Kaupungin matkailumarkkinoinnin näkyvyyden kehittäminen on tapahtumatoimijoiden ja oheispalveluiden yhteistyönä helpompaa kuin jokaisen toimijan erikseen. Kaupunkilaisten kanssa on keskusteltu tiedotustilaisuudessa kesäkuussa ja eri alojen asiantuntijoita on aloitettu kontaktoimaan elokuussa.

Oulun Allas Sea Pool huomioi Kiikelin alueen erityisluonteen. Saunoihin on tullut eniten erilaisia näkemyksiä, joten saunakokemuksen suunnitteluun kiinnitetään paljon huomiota. Sekasaunominen on saanut paljon kannatusta. Altaan ympärivuotinen toiminta kiinnostaa myös paljon ja talviuintiin kannustaminen on yhtenä painopisteenä, vaikka lämminvesialtaita eniten talvellakin käytetään. Oululaisena erityisyytenä on alueelle myös suunniteltu muutamia ympärivuotisia, pieniä kuumavesialtaita lähinnä oleiluun ja viipyilyyn. Eniten käytetty palvelu on kuitenkin todennäköisesti matkauintimahdollisuus 25 metrin altaassa 27 asteisessa vedessä kesät ja talvet.

Rakentamisen etenemiseen vaaditut lupa-anomukset ja rahoitussuunnitelma valmistuu lokakuun loppuun. Mikäli viranomaistahoilta tarvittavat luvat saadaan riittävän ajoissa ja Oulun talviolosuhteet on rakentamisen aloittamiselle suotuiset, on jopa mahdollista, että Allas Sea Pool Oulu aloittaa toimintansa jo 2019 loppuvuodesta. Rakentamisesta ja projektin etenemisestä tiedotetaan aktiivisesti koko projektin ajan. Myös kaupunkilaisten mielipiteitä ja ajatuksia toivotaan osoitteeseen viestintaoulu@allasseapool.fi

Lisätietoja
toimitusjohtaja Raoul Grunstein, raoul.grunstein@toolourban.fi
yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki, matti.matinheikki@ouka.fi

Jakolinkki

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work 08 558 410 vaihde
    cell 044 703 2618 asumisen asiantuntija
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Linkki ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmaan

 

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset