Avustukset ja lainat


Korjausavustuksia sekä erityisryhmien investointiavustuksia myönnetään valtion talousarviossa päätettävän määrärahan puitteissa.

Korjausavustusten käsittely on siirtynyt vuoden 2017 alusta lähtien Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle (ARA). Avustuksia myönnetään iäkkään ja vammaisen henkilön asuntojen korjauksiin sekä taloyhtiöille hissin rakentamiseen ja esteettömyyden parantamiseen. 

Oulun kaupunki myöntää omaa hissiavustusta valtionavustuksen lisäksi. Avustusta myönnetään enintään 20 prosenttia kustannuksista määrärahan puitteissa. 

Korjausavustuksilla on jatkuva hakuaika. 

Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että korjaustöitä ei ole aloitettu ennen avustuspäätöstä tai ennakkoaloituslupaa.

Lisätietoa:

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

Ajankohtaista

< Takaisin

Lintujen talviruokintapaikat tuodaan puistoihin viikolla 48

Oulun kaupunki tuo viikolla 48 talven ajaksi ruokintapaikat yhdeksään puistoon. Kaupunkialueella lintujen ruokinta on sallittua ainoastaan siihen osoitetuilla ruokintapaikoilla. Taloyhtiöillä voi olla omia määräyksiä koskien lintujen ruokintaan tonteilla.

Pikkulintujen ruokintapaikat ovat Luulajanpuisto Karjasillalla, Tuiran Myllypuisto Itäkangastien puolella, Hupisaaret, Hollihaanpuisto, Pikku-Iikan puisto Heinäpäässä, Mannisenojanpuisto Meri-Toppilassa, Lintulammenpuisto Lintulassa sekä Kuusisaari. Sorsalintujen ruokintaan tarkoitettu iso lava tuodaan Laanilanrantaan, missä on avovettä ympäri vuoden. 

Ruokintalaudat ovat paikallaan huhtikuun puoliväliin saakka.  On tärkeää että linnunruoka laitetaan laudalle. Maassa oleva ruoka likaantuu lintujen ulosteisiin ja houkuttelee paikalle rottia. Ruoan levittäminen muualle aiheuttaa ympäristön sotkeentumista ja on jätelain vastaista roskaamista. Kesäaikainen ruokkiminen on tarpeetonta, koska linnut saavat luonnosta tarvitsemansa ravinnon. 

Ruokintapaikkojen puhtaanapidosta huolehtii Oulun Tekninen liikelaitos.

Ohjeistusta linnunruokintaan

Jakolinkki

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work 08 558 410 vaihde
    cell 044 703 2618 asumisen asiantuntija
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Linkki ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmaan

 

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset