Avustukset ja lainat


Korjausavustuksia sekä erityisryhmien investointiavustuksia myönnetään valtion talousarviossa päätettävän määrärahan puitteissa.

Korjausavustusten käsittely on siirtynyt vuoden 2017 alusta lähtien Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle (ARA). Avustuksia myönnetään iäkkään ja vammaisen henkilön asuntojen korjauksiin sekä taloyhtiöille hissin rakentamiseen ja esteettömyyden parantamiseen. 

Oulun kaupunki myöntää omaa hissiavustusta valtionavustuksen lisäksi. Avustusta myönnetään enintään 20 prosenttia kustannuksista määrärahan puitteissa. 

Korjausavustuksilla on jatkuva hakuaika. 

Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että korjaustöitä ei ole aloitettu ennen avustuspäätöstä tai ennakkoaloituslupaa.

Lisätietoa:

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

Ajankohtaista

< Takaisin

Tilaisuus peruttu: Asunto-osuuskunnat – uusi vaihtoehto asumiseen

Tiistain 17.3. yleisötilaisuus osuuskunta-asumisesta siirtyy pidettäväksi myöhemmin tänä vuonna. Koronavirustilanteesta johtuvien matkustusrajoitusten vuoksi useita puhujia on joutunut perumaan osallistumisensa tilaisuuteen. Ilmoitamme myöhemmin tilaisuuden uuden ajankohdan.

---

Asunto-osuuskunta on omistus- ja vuokra-asumisen välimuoto, jossa osuuskunnan jäseneksi liittyvä maksaa osuusmaksun sekä kuukausittaista vuokraa. Asumisosuuskunta omistaa rakennuksen, jossa osuuskunnan jäsenet asuvat.

Tilaisuudessa esitellään osuuskunta-asumista, sen eri muotoja sekä osuuskunta-asumiseen saatavissa olevia avustuksia ja tukipalveluita. Lisäksi kuullaan kokemuksia Suomessa jo olemassa olevista asunto-osuuskunnista ja yhteisöllisestä asumisesta. Oulun kaupunki järjestää tilaisuuden yhteistyössä Sivakan, FIRAn sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn kanssa.

Lisätietoja:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, asuntotoimenpäällikkö Jukka Kokkinen, p. 044 703 2360 jukka.kokkinen@ouka.fi  ja asumisen asiantuntija Mikko Autio, p. 044 703 2618 mikko.autio@ouka.fi

Jakolinkki

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work 08 558 410 vaihde
    cell 044 703 2618 asumisen asiantuntija
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Linkki ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmaan

 

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset