Avustukset ja lainat


Korjausavustuksia sekä erityisryhmien investointiavustuksia myönnetään valtion talousarviossa päätettävän määrärahan puitteissa.

Korjausavustusten käsittely on siirtynyt vuoden 2017 alusta lähtien Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle (ARA). Avustuksia myönnetään iäkkään ja vammaisen henkilön asuntojen korjauksiin sekä taloyhtiöille hissin rakentamiseen ja esteettömyyden parantamiseen. 

Oulun kaupunki myöntää omaa hissiavustusta valtionavustuksen lisäksi. Avustusta myönnetään enintään 20 prosenttia kustannuksista määrärahan puitteissa. 

Korjausavustuksilla on jatkuva hakuaika. 

Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että korjaustöitä ei ole aloitettu ennen avustuspäätöstä tai ennakkoaloituslupaa.

Lisätietoa:

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

Ajankohtaista

< Takaisin

Sahasaaren alue Ainolanpuistossa avataan

Ainolanpuistossa Pohjois-Pohjanmaan museon ja Voimalan välissä sijaitseva Sahasaari avataan yleiselle kululle toukokuun alussa. Tällä viikolla Oulun Infra karsii saarta reunustavaa puustoa ja poistaa maakasoja alueelta.

Sahasaari on asemakaavassa tonttialuetta. Alueelle olevat vanhat rakennukset on tarkoitus myydä asemakaavan mukaiseen käyttöön ja Sahasaaren tontit vuokrata. Rakennukset myydään kunnostettavaksi. Saareen on kaavailtu väliaikaista konttiravintolaa, mikäli koronatilanne loppukesästä sen sallii.

Vuonna 2011 voimaan tulleessa asemakaavassa Sahasaari on palvelurakennusten korttelialuetta. Tuolloin alueelle on kaavailtu taide- ja käsityökorttelia. Sahasaaren tuleva käyttö voi olla yhteydessä kulttuuriin ja matkailuun. Sahasaareen on mahdollista toteuttaa pienimuotoista uudis- ja lisärakentamista tukemaan muuta alueella tapahtuvaa toimintaa. Asemakaavan mukaisesti jatkossakin varmistetaan yleinen jalankulku ja pyöräily tonttialueilla.

Jakolinkki

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work 08 558 410 vaihde
    cell 044 703 2618 asumisen asiantuntija
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Linkki ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmaan

 

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset