Avustukset ja lainat


Korjausavustuksia sekä erityisryhmien investointiavustuksia myönnetään valtion talousarviossa päätettävän määrärahan puitteissa.

Korjausavustusten käsittely on siirtynyt vuoden 2017 alusta lähtien Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle (ARA). Avustuksia myönnetään iäkkään ja vammaisen henkilön asuntojen korjauksiin sekä taloyhtiöille hissin rakentamiseen ja esteettömyyden parantamiseen. 

Oulun kaupunki myöntää omaa hissiavustusta valtionavustuksen lisäksi. Avustusta myönnetään enintään 20 prosenttia kustannuksista määrärahan puitteissa. 

Korjausavustuksilla on jatkuva hakuaika. 

Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että korjaustöitä ei ole aloitettu ennen avustuspäätöstä tai ennakkoaloituslupaa.

Lisätietoa:

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu tarjoaa hiekoitushiekkaa kaupunkilaisten käyttöön

Oululaisten on mahdollista hakea hiekoitushiekkaa kotitalouksien käyttöön tiistaista 14.1. lähtien. Hiekanjakopiste on kaupunginvarikon pysäköintialueella osoitteessa Lipporannantie 2.

Hiekkaa voi noutaa ilmaiseksi esimerkiksi lapiolla ämpäriin. Jakopisteessä ei ole koneellista kuormausta. Hiekkaa ei ole tarkoitettu ammattikäyttöön tai haettavaksi suurina erinä. Hiekan jaolla pyritään estämään talojen pihoilla tapahtuvia liukastumisia ja loukkaantumisia.

”Tänä talvena keliolosuhteet ovat olleet useina päivinä haastavat, ja hiekan saatavuudessa voi olla välillä esimerkiksi alueellisia ongelmia. Siksi haluamme tarjota kaupunkilaisille kokeiluna tämän mahdollisuuden. Samaa kokeilua on tehty myös muissa seudun kunnissa”, kertoo johtaja Pasi Heikkilä Oulun Infrasta.

Hiekoituspiste on auki toistaiseksi. ”Seuraamme miten kokeilu toimii ja pohdimme jatkoa sen mukaan”, toteaa Heikkilä.

Jakolinkki

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work 08 558 410 vaihde
    cell 044 703 2618 asumisen asiantuntija
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Linkki ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmaan

 

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset