Ikäkoti kuntoon -kampanja

Siirry ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmaan
Olemme mukana – Ikäkoti kuntoon! -kampanjassa

Valtaosa ikääntyneistä haluaa asua kotonaan mahdollisimman pitkään. Useimmat pystyvät siihen hyvin, etenkin, jos kodissa tehdään muutostöitä. Ikäkoti kuntoon -kampanja kertoo, kuinka jokainen voi itse varautua ikääntymiseen ja huolehtia turvallisesta asumisesta omassa kodissa. Kampanjalla levitetään tietoa mistä ikääntynyt saa apua ja mahdollisesti taloudellista tukea tarvitsemiinsa kodin muutostöihin.

Esite: Ikäkoti kuntoon! –kampanja

 

Onko kotisi turvallinen ja mukava asua ikääntyessä?

Tiedätkö, onko koti turvallinen asua, kun ikää kertyy? Katso 5 askelta turvalliseen ja toimivaan ikäkotiin. Näillä pienillä muutoksilla saa ikääntyneen kodista entistä toimivamman.

Esite: Onko kotisi turvallinen ja mukava asua ikääntyessä?

 

Tarvitaanko kodissasi remonttia?

Iän myötä asumiseen tarvitaan muutoksia. Kodin muutospolku kertoo, miten edetään omistus- tai vuokrakodissa, keneltä saa neuvoja ja millaista taloudellista tukea voi löytyä. Tällä polulla ikäkoti tulee kuntoon.

Esite: Tarvitaanko kodissasi remonttia?

Tarvitaanko kotitaloosi hissi helpottamaan liikkumista?

Joensuulainen Arvo Pölönen kertoo, miten kotitaloon hankitaan hissi. Pölönen kannustaa jo viisikymppisiä pohtimaan, miten kotitalossa pärjää, kun ikää tulee.

Youtube:
Miten kotitaloon hankitaan hissi


Kannattaako ikääntyneen kotona remontoida?

Kyllä, sanoo lahtelainen sotaveteraani Valio Alaranta. Remontti tehtiin kuukaudessa ja nyt kylpyhuone ja sauna ovat turvalliset ja hyvässä kunnossa.

Youtube:
Kodin remontointi, Alaranta


Sotainvalidi Torsten Nyman suunnittelee remonttia kotiinsa, jotta kaatumisilta vältytään ja kotona voi jatkossakin asua turvallisesti. Korjausavustus auttaa kustannuksissa.

Youtube:
Kodin remontointi, Nyman