Hyvä mieli asuu Auttavassa yhteisössä

Asuinyhteisösi voi julistautua auttavaksi yhteisöksi. Auttavassa yhteisössä jokaisella on lupa pyytää apua ja auttaa.

Me kaikki, ikään ja ulkoisiin tekijöihin katsomatta, kaipaamme joskus pientä apua jossain asiassa. Naapurin auttaminen voi olla vaikka puolesta-asiointia kaupassa, tavaroiden lainaamista, lemmikin hoitamista tai huonekalun kokoamista apuna.

Apu voi myös olla kännykän käytön neuvomista, lampun vaihtamista tai ylijäämäruoan lahjoittamista… Se on hyvän mielen levittämistä. Vain mielikuvitus on rajana auttamisessa!

Varsinkin ikääntyneiden itsenäisen asumisen haasteena on usein turvattomuuden tunne ja päivittäinen avun tarve arjen asioissa. Korona jätti monet aivan yksin.

Arjen pienissä asioissa aina ei tarvita ulkopuolista asiantuntijaa. Apu voi löytyä aivan seinän takaa.

Naapurilta saat apua 

Kun samassa asuinyhteisössä asuvat aktivoituvat auttamaan lähimmäistään, koko asuinyhteisö muuttuu toisista välittävämmäksi. Tule sinäkin mukaan! Haastamme kaikki oululaiset asuinyhteisöt liittymään Auttavaan yhteisöön.

Auttavassa yhteisössä on kotona aina joku, jolta kysyä apua, kun joku asia mietityttää. Perheelliset voivat tarvita esimerkiksi lastenhoitoapua tai sijaismummoa.

Kiireessä lähtevälle on helpotus, kun aivan lähellä on henkilö, jolta voi kysyä pyörän pumppua lainaan. Jääkaappi ei kanna itse itseään sisälle, mutta naapurilta saat apua, ja vaikeasta tulee helppoa.

On aivan parasta saada auttaa itselle helpossa asiassa, josta on toiselle suurta iloa!

Muutetaan yhdessä asumiskulttuuria

Tule sinäkin mukaan muuttamaan asenteita ja luomaan meille kaikille välittävämpää oululaista kaupunkikulttuuria! Asuitpa kerrostalossa, rivitalossa tai vaikka omakotitalossa, liitä asuinyhteisösi mukaan Auttavaan yhteisöön jo tänään. Muutos alkaa sinusta, minusta, meistä.

Auttavissa yhteisöissä luodaan uudenlainen oululainen yhteisöllinen hyvän mielen asumisen malli, jossa tehdään asioita yhdessä, otetaan toiset huomioon, keskustellaan avoimesti ja autetaan naapureita. Haluamme olla lähimmäisenrakkauden esimerkkinä muulle Suomelle!

Auttava yhteisö -hankkeen tunnuskuva

Yhteistyössä

Ympäristöministeriö tunnuskuva

Oululainen, tee apusi näkyväksi!

Naapuriauttaja ovitarra

Hae Oulu10-palveluista (Torikatu 10 A, Oulu) ovitarra, jolla näytät olevasi Naapuriauttaja.

Sivun lyhytosoite www.ouka.fi/auttavayhteiso