Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun seudun omaishoitajat kannustaa liittymään Auttavaan yhteisöön

Nainen työntää ikäihmistä pyörätuolissa.Oulun seudun omaishoitajat ry kannustaa liittymään Auttavan yhteisö -hankkeeseen, koska toiminnanjohtaja Minnamaria Salmisen mielestä omaishoitajat ovat usein niitä, jotka hyötyisivät naapuriavusta, tai voisivat itse saada arkeensa jotain uutta olemalla naapuriapuna.

Naapuri voisi auttaa omaishoitajaa esimerkiksi käymällä kaupassa tai olemalla hetkisen hoidettavan läheisen seurassa, jotta omaishoitaja pääsee käymään vaikkapa kaupassa.

Erityisperheille tukea

Erityislapsiperheiden arkea naapurit voisivat helpottaa myös monella tavalla.

– Joskus ihan vain juttuseura kahvin merkeissä piristäisi päivää.

– Myös entiset omaishoitajat kokevat usein, että kun omaishoitotilanne päättyy, he jäävät ikään kuin tyhjän päälle, hyödyttömiksi. Myös heidän arkeensa Auttava yhteisö voisi tuoda jotain uutta ja tärkeää.

Jokaisen juttu

Erityisesti Salmista puhuttelee se, että Auttavan yhteisön toiminta ei ole työlästä, eikä hankkeessa ei ole erikseen auttajia ja autettavia, vaan mukaan lähtevän naapuruston ihmiset voivat toimia halutessaan molemmissa rooleissa.

– Itsekin olen saanut naapureiltani apua muun muassa puutarhan ja kukkien hoidossa, sekä nettiyhteysasioissa.

Yhteisöllisyyttä helposti

Salmisen mukaan on yhä enemmän ihmisiä, jotka kokevat yksinäisyyttä tai joilla on korkea kynnys tutustua muihin ja hakea apua ja tukea ihan arkipäiväisiin tilanteisiin.

Hän uskoo, että Auttava yhteisö -hanke tulee varmasti tarpeeseen:

– Hankkeen idea on suorastaan nerokas: se on tarpeeksi yksinkertaiseksi tehty, jolloin kynnys lähteä mukaan ei ole liian korkea.

 

Auttava yhteisö on mukana Ommaiskortteerin avajaisissa 8.9.2021 kello 10, ja Katse huomiseen -kerhossa Ommaiskortteerissa (Isokatu 47), 5.10. kello 14.

Jakolinkki

Ota yhteyttä

Auttava yhteisö -hanke

Ilmoita asuinyhteisösi mukaan ilmoittamalla yhteyshenkilönne hankkeen vuorovaikutussuunnittelijan tietoon:

Vuorovaikutussuunnittelija Maiju Teeriaho


Maiju Teeriaho
vuorovaikutussuunnittelija

sähköposti: maiju.teeriaho(at)ouka.fi

p. 040 646 2719

Auttava yhteisö -hankkeen tunnuskuva