Tule mukaan

Herätä hyvä henki naapurustossasi! Tee naapurustostasi yhteisöllisempi ja kaikille mukavampi paikka asua. Liity jo tänään Auttavaan yhteisöön!

Näin naapurustonne liittyy mukaan

  1. Ilmoita itsesi hankkeen vuorovaikutussuunnittelijalle yhdyshenkilöksi.
  2. Yhdyshenkilö saa opastusta ja osoitteellaan valmiin materiaalin kokoontumiseen ja toiminnan käynnistämiseksi.
  3. Järjestäkää asuinyhteisössänne kertaluontoinen kokoontuminen vaikka pihamaalla, verkossa tai kerhotilassa. Keskustelkaa kokoontumisessa yhdessä materiaalin opastuksella Auttavan yhteisön periaatteista mm. siitä, millaisia avun tarpeita asuinyhteisössänne on? Sopikaa tervehtimisen periaatteesta alueella sekä siitä, että naapurilta on lupa pyytää apua, kun on tarvetta. Yhdyshenkilö saa milloin vain pyytää hanketyöntekijältä opastusta toiminnan aloittamiseen.

Miksi kannattaa liittyä Auttavaan yhteisöön?

Toiveena mukavat naapurit, joilta saa tarvittaessa apua kukkien kasteluun, lemmikin hoitoon tai vaikka ulkoiluseuraa. Haaveena toisista huolehtiva naapurusto, jossa myöskään ikäihmisiä ei jätetä pärjäilemään yksin. Olisiko mukava, kun talossasi tervehdittäisiin naapureita? Kiinnostaako urheiluvälinelainaustoiminta omassa taloyhtiössä tai saunavuorojen vaihtaminen naapurin kanssa? Tämä kaikki on mahdollista sinunkin naapurustossasi.

Myös arjessa koettu turvallisuus kasvaa, kun naapurustostasi tulee Auttava yhteisö.

Auttavan yhteisön periaatteet

Auttavassa yhteisössä jokainen voi olla auttaa toista ja saada apua naapurilta omassa asuinyhteisössään. Voit auttaa naapuriasi juuri sen verran kuin haluat.

Jokainen oululainen naapurusto tai muu asuinyhteisö voi julistautua auttavaksi yhteisöksi ilmoittautumalla mukaan hankkeeseen. Naapurustossa toiminta muotoutuu juuri sellaiseksi kuin naapurukset sen haluavat luoda.

Muutos alkaa asenteista ja aivan pienistä asioista. Auttavassa yhteisössä auttamiseen ja avun pyytämiseen on kaikilla lupa. Auttavassa yhteisössä tervehditään naapuria!

Ota yhteyttä

Auttava yhteisö -hanke

Ilmoita asuinyhteisösi mukaan ilmoittamalla yhteyshenkilönne hankkeen vuorovaikutussuunnittelijan tietoon:

Vuorovaikutussuunnittelija Maiju Teeriaho


Maiju Teeriaho
vuorovaikutussuunnittelija

sähköposti: maiju.teeriaho(at)ouka.fi

p. 040 646 2719

Auttava yhteisö -hankkeen tunnuskuva

Oululainen, tee apusi näkyväksi!

Naapuriauttaja ovitarra

Hae Oulu10-palveluista (Torikatu 10 A, Oulu) ovitarra, jolla näytät olevasi Naapuriauttaja.