Lapsuus-palvelutarjottimella lapsiperheen asiat yhdessä paikassa

Lapsuus-palvelutarjotin avautuu loppuvuodesta, tavoitteiden mukaan marraskuussa, osoitteessa lapsuus.ouka.fi.

Palvelutarjotin on sähköinen portaali, jossa on koottuna lapsiperheiden tarvitsemat arjen hyvinvointia edistävät palvelut Oulun alueelta sekä aiheeseen liittyvää tietoa. Palvelutarjottimesta perheet löytävät helposti omaan tilanteeseensa liittyvää tietoa ja ohjausta sekä oman asuinalueensa palveluita ja harrastuksia, riippumatta siitä kuka palvelun järjestää.

Lapsuus.ouka.fi -palvelutarjottimesta löytyvät kootusti Oulun kaupungin omat palvelut sekä niiden lisäksi järjestöjen, seurakunnan ja yksityisten yritysten palveluita. Palvelutarjotin edistää näin omalta osaltaan monituottajuusmallin kehittymistä. 

Tarjottimesta löytyy myös kerho- ja tapahtumakalenteri, josta kuntalaiset ja kaupungin työntekijät voivat löytää niin kaupungin kuin muidenkin palvelutuottajien järjestämiä harrastetoimintoja eri-ikäisille lapsille. Ryhmiä ja kerhoja voi hakea kalenterinäkymässä, mutta toiminnot ja palvelut voi hakea myös karttapalvelun kautta.

Sivustolle on lisäksi rakennettu infopankki, josta löytää helposti eri aihealueisiin liittyviä tietoiskuja ja oleellisia, huomioitavia asioita. Aikajanalta 0–6-vuotiaiden vanhemmat voivat nopeasti muistilistamaisesti tarkistaa keskeiset asiat, kuten neuvolakäynnit, rokotukset tai vaikkapa päivähoitoon hakemisen ajankohdan. Tarjolla on myös chat-palvelu, jonka kautta tavoittaa esimerkiksi neuvolan terveydenhoitajan tai varhaiskasvatuksen palveluohjaajan.

”Työntekijöille, jotka toimivat lapsiperheiden kanssa, esimerkiksi neuvoloissa, päiväkodeissa, kouluissa ja perhetyössä, palvelutarjotin toimii puheeksi ottamisen ja palveluohjauksen välineenä. Sivustolle on koottu luotettavaa tietoa liittyen esimerkiksi lasten kasvuun ja kehitykseen”, vinkkaa palvelutarjottimen suunnittelija, projektikoordinaattori Johanna Timonen.

Lapsuus.ouka.fi -palvelutarjotin on kehitetty Oulun kaupungissa osana 6Aika, Avoin osallisuus ja asiakkuus -hanketta.

Lisätietoja antaa projektikoordinaattori
Johanna Timonen, johanna.timonen[at]ouka.fi
p. 044 7031643

Lapsiperheiden palvelutarjotin

Johanna Timonen
projektikoordinaattori
p. 044 703 1643
johanna.timonen[at]ouka.fi