Oulun kaupungin ajankohtaiset uutiset

< Takaisin

Bothnian Arc –yhdistys palkittiin Euroopan rajaseutujen kulttuurin kehittämisen kilpailussa

Bothnian Arc:lle on myönnetty palkinto kansainvälisessä kilpailussa, jonka aiheena oli Euroopan rajaseutualueiden kulttuurin kehittäminen. Palkinnon jakaa vuosittain Euroopan raja-alueiden liitto kannustaakseen alueita rajat ylittävään yhteistyöhön. Palkinto myönnettiin Dresdenissä Saksassa Euroopan raja-alueiden liiton AEBR:n (Association of European Border Regions) vuosikokouksessa 25.10.

Bothnian Arc:n nyt palkittu projekti on Roots and Wings for Growth, jonka puitteissa Perämerenkaaren alueelle on luotu yhteinen sivistys- ja kulttuurialan ohjelma. Rajat ylittävää toimintaa on kehitetty ja kehitetään edelleen ohjelman mukaisesti. Ohjelman laatimisessa ovat vahvasti olleet yhteistyössä Oulun kaupungin sekä Luulajan kunnan sivistys- ja kulttuuripalvelut. Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden kehityspäällikkö Juha Ahon mukaan Perämerenkaari on ainutlaatuisten mahdollisuuksien alue, jota yhdistää voimakas merellinen identiteetti ja yhteinen historia. Perämerenkaarella on paljon huippuosaamista ja hyödyntämättömiä mahdollisuuksia, joista Aho nostaa ohjelmatyössä vahvasti esilläolevat yhteiset teemat: koulutus, kulttuuri, matkailu ja nuorten työllisyyden edistäminen. Esimerkiksi rajan yli yhteisesti suunnitellut ja toteutetut oppimisprojektit alueen luontoon ja kulttuurihistoriaan liittyen ovat tuoneet eri ikäisiä suomen- ja ruotsinkielisiä lapsia ja nuoria yhteen, vahvistaneet heidän kulttuuri-identiteettiään ja mahdollistaneet merellisyyteen liittyvää ilmiöpohjaista oppimista vahvistaen samalla oppilaidemme ruotsin kielen osaamista.

Palkintoraati arvosti alueen kuntien tekemää ja hyvin organisoitua yhteistyötä. Projekti vahvistaa alueen taloudellista ja sosiaalista kasvua kehittämällä yhteistyössä koulutus- ja kulttuurialaa sekä yrittäjyyskasvatusta ja parantamalla nuorisotyöttömyyttä. Projekti nostaa esille oppilaitosten, yhdistysten ja yhteisöjen rajat ylittävää yhteistyötä erityisesti sivistys- ja kulttuurialalla.

Palkinnon vastaanotti Bothnian Arc:n puolesta johtaja Heikki Aalto. ”On hienoa nähdä, kuinka sivistys- ja kulttuuriyhteistyö on saatu toimimaan Perämerenkaaren alueella ja että alueella tehty strateginen ja toiminnallinen työ on huomioitu Euroopan tasolla kansainvälisessä kilpailussa”, toteaa johtaja Heikki Aalto.

Sail of Papenburg –nimellä kulkevaa palkintoa on jaettu vuodesta 2002 saakka. Palkinnot myönnetään esimerkillisille rajaseutuja kehittäville ja tukeville organisaatioille.

 

Lisätiedot:

johtaja Heikki Aalto, Bothnian Arc, puh. 044 703 1331

 

 

Jakolinkki