Oulun kaupungin ajankohtaiset uutiset

< Takaisin

Hulevesilaskutuksen palautteet käsitellään mahdollisimman pian

Asiakkaat ovat olleet yhteydessä hulevesilaskutuksesta vilkkaasti. Kaikkiin palautteisiin tullaan vastaamaan mahdollisimman pian, joten samasta asiasta ei tarvitse ilmoittaa toiste. Mikäli asiakas on tehnyt laskureklamaation, laskulle tulee automaattisesti kuukausi maksuaikaa lisää. Virheellisiä osoitetietoja ei tarvitse ilmoittaa, sillä ne päivittyvät laskutusjärjestelmään valtion väestötietojärjestelmästä automaattisesti.

Omakotitalon hulevesimaksu on 22,50 €/vuosi, ja paritalon maksu on kaksinkertainen omakotitalon maksu. Hallinnanjakosopimuksella tai muuten yhteisomisteisella kiinteistöllä olevien erillispientalojen virheellistä laskutusta korjataan niin, että jokaiselle omakotitalolle tulee uusi lasku ja virheellisestä laskusta hyvityslasku. Hyvityslaskussa on kerrottu, miten mahdollisesti jo maksetun mutta virheellisen laskun maksunpalautus haetaan.

Jokaiselle asunto-osakeyhtiölle muodostuu yksi lasku. Osoitetiedot päivitetään yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (YTJ).

Rivitalojen, kerrostalojen, teollisuustonttien ym. hulevesimaksu määräytyy tontin koon mukaan. Hulevesilaskutus koskee kaikkia asemakaava-alueen kiinteistöjä. Tontin kuulumisen asemakaava-alueeseen voi tarkistaa Oulun kaupungin karttapalvelussa osoitteessa: kartta.ouka.fi

Hulevesilaskutus perustuu lainhuutorekisterin syyskuun alun tilanteeseen. Jos kiinteistökaupan tai omistusmuutoksen lainhuutoa ei ole ratkaistu ennen tätä, lasku voi mennä kiinteistön vanhalle omistajalle. Hulevesimaksu on vuosimaksu, ja osapuolten tulee sopia kaupan teon tai omistusmuutoksen yhteydessä hulevesimaksun maksaja.

Jos laskutuksessa tai laskun summassa on epäselvyyttä, voit olla yhteydessä hulevesilaskutuksen asiakaspalveluun numeroon 020 690 042 (ma–pe klo 8–16).

Jakolinkki