Oulun kaupungin ajankohtaiset uutiset

< Takaisin

Ilmoittautuminen Oulun Valtakunnallisille kotiseutupäiville on avattu

Valtakunnalliset kotiseutupäivät Oulussa 12.–15. elokuuta 2021

Oulussa elokuussa viettävien Valtakunnallisten kotiseutupäivien ilmoittautuminen on avattu.  Päiville voi ilmoittautua kesäkuun loppuun saakka.

Kotiseutupäiviä vietetään Oulussa 12.–15. elokuuta teemalla Kulttuuri-ilmastonmuutos.

Nelipäiväisten ja torstaista sunnuntaihin pidettävien Kotiseutupäivien ohjelmistossa on 45 tapahtumaa: kotiseutumarkkinat, juhlia, konsertteja sekä muita kulttuuritapahtumia, alueen kulttuuria ja perinnettä esitteleviä kotiseuturetkiä, asiantuntijaseminaari, muita keskustelutilaisuuksia sekä Kotiseutuliiton vuosikokous. Ohjelmistossa on lukuisia maksuttomia tapahtumia, joihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua ja joihin yleisöllä on vapaa pääsy. Pääosaan tapahtumista osallistuminen edellyttää kuitenkin ilmoittautumista, ja monet ovat maksullisia.

Oulun kotiseutupäivien ohjelmisto sekä osallistumispakettien ja tapahtumien hinnat ja tiedot ilmoittautumista varten löytyvät tapahtuman kotisivuilta  Ohjelmisto on esillä myös Oulun kaupungin tapahtumakalenterissa 

Valtakunnalliset kotiseutupäivät on vuotuinen kotiseutuliikkeen päätapahtuma, joka perinteisesti kokoaa yhteen kuntien ja maakuntien liittojen edustajia, kulttuuri- ja museoalan asiantuntijoita, kotiseutuyhdistysten jäseniä ja yleisesti kaikkia kulttuuriperinnöstä, paikallisuudesta ja kotiseututyöstä kiinnostuneita sekä paikallisia ihmisiä.

Oulun kotiseutupäivät on kaikille avoin tapahtuma, johon sekä paikallisten ihmisten että kauempaa saapuvien toivotaan osallistuvan sankoin joukoin.     

Tapahtumassa huomioidaan koronatilanteeseen liittyvät yleiset turvallisuusohjeet ja suositukset. Niistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä tapahtumaa.

Tapahtuman päävastuullisia järjestäjiä ovat Oulun kaupunki ja Suomen Kotiseutuliitto, ja järjestelyissä on pääyhteistyökumppaneina Pohjois-Pohjanmaan liitto, Oulun evankelis-luterilainen seurakunta ja paikallisia kotiseutu- ja muita yhdistyksiä.

Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön keskusjärjestö ja yksi maan suurimmista kansalaisjärjestöistä. Kotiseutuliitto vaalii kulttuurin monimuotoisuutta ja kulttuuriperintöä, nostaa esille paikalliskulttuureita, tukee kotiseututyötä sekä vaikuttaa yhteiskunta- ja aluesuunnitteluun. Liiton jäsenistöön kuuluu kotiseutu-, kaupunginosa- ja muita yhdistyksiä, kolmannes Suomen kunnista ja maakuntien liitot. Kotiseutuliiton jäsenkentässä toimii noin 150 000 aktiivista kansalaista.

 

Katso tallenne Oulun Valtakunnallisten kotiseutupäivien infotilaisuudesta

 

Lisätietoja:

Oulun Valtakunnalliset kotiseutupäivät

Suomen Kotiseutuliitto 


Järjestelyitä ja ohjelmaa koskevat tiedustelut: Vesa Pynttäri, p. 044 703 1130, vesa.pynttari(at)ouka.fi  

Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo: p. 040 733 7033, riitta.vanhatalo(at)kotiseutuliitto.fi

Jakolinkki