Oulun kaupungin ajankohtaiset uutiset

< Takaisin

Kaupunkifestivaali Oulun Päivät käynnistyy viikonlopulla

Kaupunkifestivaali Oulun Päivät käynnistyy viikonlopulla perjantaina 14.6. ja kestää aina 7.7. saakka. Tapahtumia kolmiviikkoisessa ohjelmassa lähes 150.     

Avausviikonloppuna ohjelmassa on nelisenkymmentä tapahtumaa. Perjantaina 14.6. klo 13-16 on Rotuaarilla näyttelijä Tuula Väänäsen ja muusikko Tiina Vaattovaran vetämän ryhmän tuottama tapahtuma Lonely Planet Oulu – Paska vai paras? Sen ohjelmassa on nyhjää tyhjästä osuus, jossa tehdään lauluja kuntalaisten antamien vihjeiden pohjalta, paneelikeskustelu, jossa on mukana oululaisia kulttuuripersoonia, ja lopuksi katuhaitaritanssit. 

Perjantai-iltapäivänä 14.6. alkaa klo 14.30 alkaa elokuvateatteri Starissa useamman tunnin Leffakimara, jossa on tilaisuus nähdä edullisin hinnoin oululaislähtöisiltä tekijöiltä kolme elokuvaa: Miehiä ja poikia, Hevireissu ja Kaiken se kestää. Paikalla Starissa on myös elokuvien tekijöitä.                     

Lauantaina 15.6. alkaa Rotuaarilla tapahtua jo puolenpäivän aikaan. Klo 12. 00 palkitaan Rotuaarin lavalla positiivisin oululainen, klo 12.45-13.00 on Oulun Päivien virallinen avaus Rumputukset ja julistukset heti sen jälkeen, kun Sounds of Oulun jazz-paraati on saapunut lavan edustalle. Klo 13.00 Rotuaarin lavalla jatkuu musiikkitapahtuma Sounds of Oulun ohjelma isojen orkestereiden konsertilla. Siinä esiintyvät   Oulu All Stars Big Band, Oulu Big Band, TT Big Band ja Oulu Youth Jazz Orchestra.

Lauantaina 15.6. ja sunnuntaina 16.6. pidetään Oulun kaupunginteatterin takana Oululaisten jokisuisto –tapahtuma, jossa yleisö voi tutustua erilaisiin tapoihin liikkua Oulun suistoalueella.  Hietasaaren Ponipihalla on lauantaina 15.6. kokoperheen Maalaishauskaa –tapahtuma, jonka ohjelmaa on ohjelmaa koko perheelle ja myös wanhanajan markkinat.

Oulun Päivien avausviikonloppuun kuuluu myös lättäajelut ja Puolivälinkaan vesitornin avoimet tällä kertaa 50-vuotisjuhlien merkeissä sekä paljon muuta ohjelmaa, mm Luonnonkukkien päivän kasviretkiä, Ave Mare Boreale –konsertti Nallikarissa, Never Grow Old festari entisen Ykän pubin tiloissa.      

 

Lisätietoa Oulun Päivien nettisivuilla
Tiedustelut:

tapahtumakoordinaattori Vesa Pynttäri. 044 703 1130 vesa.pynttari(at)businessoulu.com

Jakolinkki