Oulun kaupungin ajankohtaiset uutiset

< Takaisin

Koronavastaanottoja lisätään Oulussa 17.8. – näytteenottoajan voi varata verkossa

Oulun kaupunki muuttaa koronavastaanottojen järjestelyjä, sillä lomilta paluu elokuun alussa on johtanut testaustarpeen voimakkaaseen kasvuun ja palveluiden ajoittaiseen ruuhkautumiseen. On tärkeää, että hakeudut testattavaksi lievilläkin oireilla tai jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan. 

Maanantaista 17.8. alkaen voit varata pelkän koronanäytteenottoajan verkossa. Jos oireesi ovat lieviä, etkä tarvitse ammattilaisen arviota voinnista, voit varata ajan koronanäytteenottoon Oulun Omahoidon kautta.

Jos tarvitset ammattilaisen arvion hoidon tarpeesta tai hoitoa

  • tee oirearviokysely verkossa Omaolo-palvelussa tai 
  • soita Oulun kaupungin koronaneuvontaan numeroon 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15). Iltaisin ja viikonloppuisin voit soittaa Oulun seudun yhteispäivystyksen numeroon 08 315 2655.  
  • Omaolosta tai koronaneuvonnasta saat toimintaohjeet ja tarvittaessa sinut ohjataan koronavastaanotolle ja näytteenottoon. 
  • Jos kuulut riskiryhmään, ota yhteyttä pikaisesti.


Koronavastaanotolle voi tulla ilman ajanvarausta, jos vointisi on heikentynyt

Jos vointisi on heikentynyt ja tarvitset hoitoa, koronavastaanotolle voi tulla suoraan ilman yhteydenottoa. 

Samoin koronavastaanotolle voi saapua ilman ajanvarausta jonottamaan, jos päivän näytteenottoajat ovat menneet. Paikalle kannattaa tulla kello 14 mennessä, jotta näytteet ehditään ottaa ennen kello 16, jolloin vastaanotot sulkeutuvat. 

Koronavastaanottojen jonotustilanteen voi tarkistaa 17.8. alkaen kunkin vastaanoton verkkosivulta, sivun oikeasta laidasta.


Koronanäytteen tulokset löytyvät kanta.fi-sivulta

Koronanäytteen tuloksen löydät Omakannasta. Testituloksen valmistumisessa kestää muutamia päiviä. Jos tulos on positiivinen, sinulla on koronavirus. Positiivisesta testituloksesta myös aina soitetaan ja saat lisäohjeet. Jos tulos on negatiivinen, sinulla ei tällä hetkellä ole koronavirustartuntaa. Negatiivisesta testituloksesta ei soiteta.


Koronavastaanotot 17.8. alkaen Kontinkankaan, Tuiran, Oulunsalon ja Haukiputaan akuuttivastaanotoilla

Jatkossa koronavastaanottoja on aiempaa useammalla akuuttivastaanotolla Oulussa. 

17.8.2020 alkaen hengitystieinfektiopotilaita otetaan vastaan Kontinkankaan, Tuiran, Oulunsalon ja Haukiputaan akuuttivastaanotoilla.

Tuiran ja Kontinkankaan akuuttivastaanotoilla on kaksi erillistä tilaa, jossa toisessa hoidetaan hengitystieinfektiopotilaita ja toisessa muita akuutin potilaita. Oulunsalossa ja Haukiputaalla akuuttivastaanotolle otetaan vain hengitystieinfektiopotilaita.

Muuta kiireellistä hoitoa vaativat potilaat, joilla ei ole koronaoireita, hoidetaan Kontinkankaan, Tuiran, Kaakkurin ja Kiimingin akuuttivastaanotoilla. Näihin voi hakeutua hoitoon myös Oulunsalon ja Haukiputaan alueelta. Kaakkurin ja Kiimingin akuuttivastaanotolla ei hoideta hengitystieinfektiopotilaita.

Aiemmin koronavastaanotot toimivat vain Kontinkankaan ja Haukiputaan vastaanotoilla.

Kiireettömissä asioissa asiakkaat voivat edelleen ottaa yhteyttä puhelimitse omaan terveysasemaan tai hyvinvointikeskukseen.


Vastaanotoille saapuminen on turvallista

Akuuttivastaanottojen muutosten ansiosta Oulun kaupunki pystyy entistä paremmin varautumaan koronavirustilanteen pitkittymiseen. Samalla kaikille asiakkaille pyritään takaamaan entistä nopeampi pääsy hoitoon. Kaikille vastaanotoille on turvallista saapua ilman tartunnan pelkoa.
 

Jakolinkki