Oulun kaupungin ajankohtaiset uutiset

< Takaisin

Osallistuvan budjetoinnin yhteiskehittämispaja ja info joukkorahoituksesta 21.9.

Kuntalaislähtöisiä, kaupungin kestävää kehittämistä edistäviä ehdotuksia kerättiin Yhdenvertainen Oulu -nimellä otakantaa.fi-palveluun heinä- ja elokuussa. Kaupungin saamia ehdotuksia yhteiskehitetään ja tämän vuoden aikana toteuttamiskelpoisille ehdotuksille kohdennetaan 35 000 euron määräraha kuntalaisäänestyksen tuloksen perusteella.

Seuraava ehdotusten yhteiskehittämispaja järjestetään maanantaina 21.9. klo 18-20 Oulu10:ssä (Torikatu 10). Kehittämispajaan voi osallistua myös etänä.  Osallistu yhteiskehittämispajaan etänä: bit.ly/osbupaja

Tietoa joukkorahoituksesta

Samassa tilaisuudessa annetaan myös klo 19 alkaen tietoa hybridirahoitusmallista. Infoon voi osallistua, vaikka ei osallistuisi muuten pajaan.

Ns. hybridirahoitusmalli on joukkorahoitusmalli, jota Oulun kaupunki lähtee toteuttamaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa Mesenaatti-joukkorahoituspalvelun avulla.

Joukkorahoitusmallissa kaupunkilaiset voivat ideoida erilaisia tärkeäksi kokemiaan, yhteisöllisiä ja kaupunkia elävöittäviä hankkeita, joita he haluavat lähteä toteuttamaan ja joille ovat valmiita hakemaan suurelta yleisöltä joukkorahoitusta. Mikäli hanke kerää tarvittavan määrän yksityistä rahoitusta, se voi saada Oulun kaupungin mukaan yhdeksi rahoittajakseen.

Suuren yleisön joukkorahoitusta voivat hakea kaikki oululaiset yhdistykset, yritykset, yhteisöt ja työryhmät, omille iloa, viihtyisyyttä tai yhteisöllisyyttä Ouluun tuoville, kertaluonteisille tapahtumille tai hankkeille.

Tilaisuus on kaikille avoin ja mukaan voi tulla myös kuuntelemaan joukkorahoituksen periaatteista, vaikka ei tässä vaiheessa olisikaan lähdössä toteuttamaan jotain hanketta tai joukkorahoituskampanjaa.

Äänestys lokakuussa

Osallistuvan budjetoinnin äänestykseen etenevät tämän vuoden aikana toteuttamiskelpoiset suunnitelmat. Toteuttava taho voi olla kaupungin lisäksi kolmannen tai neljännen sektorin toimija. Tärkeimmiksi äänestettyjä ehdotuksia rahoitetaan vuoden 2020 aikana yhteensä 35 000 eurolla. Osallistuvan budjetoinnin määrärahan käytöstä äänestetään sähköisesti 1.-15.10.2020.

Osallistuva budjetointi on talouden, demokratian ja käytännön tekemisen yhdistävä prosessi, joka vahvistaa dialogia ja yhteistyötä eri ihmisten, yhteisöjen ja kaupungin kesken. 
 

Lisätietoja: 

Yhdenvertainen Oulu -hanke Otakantaa.fi-palvelussa
Osallistuva budjetointi: www.ouka.fi/osallistuva-budjetointi

Joukkorahoitusalusta Mesenaati: mesenaatti.me


Lisätiedot: 
Pasi Laukka, yhteisötoiminnan päällikkö
p. 044 7031638, pasi.laukka[at]ouka.fi

Jakolinkki