Oulun kaupungin ajankohtaiset uutiset

< Takaisin

Oulu2026 kutsuu elokuviin! Valkokankaalla Ikuiseen Rauhaan -dokumenttielokuva

Oulu2026, Euroopan kulttuuripääkaupunki, järjestää kansainvälisenä YK:n päivänä 24.10. klo 15 alkaen avoimen tilaisuuden, jossa syvennytään meidän tapoihimme kommunikoida ja edistää rauhaa Rauhankone-ohjelmakokonaisuuden kautta. Tilaisuus järjestetään elokuvateatteri Starissa (Kalliotie 6, 90500 Oulu). Ilmoittaudu mukaan! 

Tilaisuudessa näytetään Ville Suhosen ohjaama Ikuiseen rauhaan -dokumenttielokuva, joka kertoo pasifisti ja aseistakieltäytyjä Arndt Pekurisen tarinan. Elokuvanäytöksen jälkeen pidetään avoin keskustelu Rauhankone-ohjelmakokonaisuudesta. Paikalla on Johanna Honkela, joka tulee kertomaan isänsä Timo Honkelan Rauhankone-kirjasta ja sen taustoista. Keskustelun moderoi Oulu2026-hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen. 

Rauhankone-ohjelmakokonaisuus esittelee uuden tavan ratkaista konflikteja, edistää vuoropuhelua, parantaa kulttuuri-ilmastonmuutosta ja määrittelee uudelleen yhteisten etujen ja ihmisyyden käsitteet. Rauhankone pohjautuu suomalaisen tutkijan Timo Honkelan elämäntyöhön.

Osallistuminen vaatii ilmoittautumisen. Huom. tilaisuus on kaikille avoin ja paikkoja on rajattu määrä. Ilmoittaudu mukaan! 

Jakolinkki