Oulun kaupungin ajankohtaiset uutiset

< Takaisin

Työpörssistä harjoittelupaikkoja jo 2 vuoden ajan

Syksyllä 2010 toimintansa aloittaneeseen Työpörssiin on koottu Oulun kaupungin avoimet työharjoittelupaikat nuorille. Työpörssissä on monipuolisesti harjoittelupaikkoja useilta eri aloilta Oulun kaupungin yksiköissä. Harjoittelupaikat on tarkoitettu työttömille oululaisille 17–24-vuotiaille nuorille.

Tarjolla oleviin paikkoihin voi tutustua ja jättää hakemuksen  www.ouka.fi/tyoporssi-verkkosivulla. Työharjoittelupaikat on merkitty tunnuksella Työpörssi. Työpörssistä löytyy myös nuorten työpajojen avoimet paikat ja uusimpana on saatu mukaan myös uuden Oulun nuorten työpajat Haukiputaalta, Kiimingistä ja Oulunsalosta.

Työharjoittelussa voi kokeilla uutta ammattia, kartuttaa työkokemustaan ja tutustua työnantajiin. Työharjoittelusta kertynyt työkokemus on erityisen arvokasta silloin, jos työkokemusta ei muutoin ole ehtinyt vielä kertyä. Työharjoitteluun osallistuneella on paremmat mahdollisuudet pärjätä kilpailussa työpaikoista. Työharjoittelujaksosta voi saada myös pisteitä hakeutuessa opiskelemaan.

Työpörssin harjoittelupaikoissa voi olla myös työelämävalmennuksessa. Työpörssin työharjoittelussa tai työelämävalmennuksessa olevalle nuorelle maksetaan harjoittelun ajalta työttömyysturvaa, joka nuorilla on yleensä työmarkkinatuki. Harjoittelun ajalta maksettavaan työmarkkinatuen määrään ei vaikuta vanhempien tai puolison tulot.

Työpörssi on osa Byströmin nuorten palvelun toimintaa, osoitteessa Hallituskatu 5, Oulu.

Työpörssin ohjaajat tavoittaa numeroista: 044 703 4846 tai 044 703 4743

Kuva: Sini Takkula

Jakolinkki